Bornova Belediyesi, Bornova’nın Avrupa’daki bilinirliğini arttırmak ve diğer kentlerle yeni işbirlikleri yapmak amacıyla başvurduğu ‘Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan “Avrupa Diploması Ödülü’nü geçtiğimiz Nisan ayında kazandı. Bornova Belediyesi ödülünü, Avrupa Konseyi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Avrupa Konseyi temsilcileri ve belediye başkanlarının katıldığı törende aldı.

Çalışmaları anlattı
Bornova’nın üniversite ve sanayi kenti olduğunun altını çizen Başkan İduğ “Bornova 8.500 yıllık tarihi ile Türkiye’nin batısında, Avrupa’nın doğusunda gelişmişlik düzeyi yüksek kentlerindendir. Diğer yandan kuruluşu 140 yıl öncesine uzanan belediyemiz verimlilik esaslı güçlü finansal yapısı, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı ile çalışmaktadır. AB destekli çeşitli projelerle hem kentin güzelleşmesini, Bornovalıların mutluluklarının artmasını hem de ülkemizin AB’ye uyumunu güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Hacimli atıkların geri kazanımı, iklim eylem planı çalışmalarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının geliştirilmesi alanında onlarca AB ülkesinden çok sayıda ortakla çalışma yaptık. Ayrıca Bornova olarak Avrupa Birliği Enerji Kentleri Ağı, Dünya Sağlık Örgütü Küresel Yaşlı Dostu Kentler Ağı’nın aktif üyesi ve Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Sözleşmesi’nin resmi imzacısıyız” diye konuştu.

Avrupa Diploması Ödülü Nedir?

1955 yılından beri Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından dağıtılan ödüldür. Her yıl Avrupa'nın birliği idealini yaymak için olağanüstü çaba sarf eden bir veya daha fazla belediyeye verilmektedir. Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biridir.