Bu kapsamda belediye çalışanları için yıl boyunca düzenlenen ve hafta boyunca da devam edecek olan eğitimler Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Eğitimleri, belediyede görev yapan, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından afet eğitmeni olarak yetiştirilen 4 çalışan, mesai arkadaşlarına verdi. 

2021 yılının Türkiye’de Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinin ardından düzenlenen Temel Afet Bilinci Eğitimlerinde deprem hakkında genel bilgilendirmeler yapılırken, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında yapılması gerekenler gibi bir çok konuda bilgi aktarıldı. Afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilk yardım, gönüllülük, kimyasal biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklar yer aldı. Tahliye ve toplanma alanları gibi konularda personellere bilgilendirme yapıldı. 

Eğitimler sürecek

Hem görsellerle ve canlandırmalı olarak verilen eğitimlerde afet ve acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı. Bilinçlenmenin önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İzmir deprem kuşağında yer alıyor. Korktuğumuz büyük İzmir depremi olmasa da 30 Ekim 2020 depremi de bize bu gerçeği kötü biçimde hatırlattı. Doğal afetlerin hayatımızın bir gerçeği olduğu biliciyle hareket etmeli ve bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmalıyız. Bizde hazırlıklı olmak adına personellerimiz ile başladığımız eğitimleri vatandaşlarımızla ve öğrencilerimizle de devam ettireceğiz” dedi.