Bornova Belediyesi Zabıta ekipleri gıda satışı yapan yerlere yıl içinde yaptıkları denetimleri Ramazan Ayı’nda artırdı. Özellikle pazaryerleri ve fırın gibi yerlere yapılan denetimler sayesinde vatandaşın hijyen şartlarına uygun ve güvenilir alışveriş yapması sağlanıyor.

Bornova Belediyesi Zabıta ekipleri, ekmek fırınlarından pazaryerlerine kadar özellikle gıda satışı yapan merkezleri mercek altına aldı. Yıl içinde düzenli olarak yapılan denetimler Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte sıklaştırıldı. Hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği gibi konulara ağırlık verilirken, ekmek ve Ramazan Pidesi tarifesine bağlı kalmak şartıyla gramaj denetimleri de yapıldı.

Ayrıca pazaryerinde ürünleri tezgâhlara dizme ve fiyatlandırma standartlarına uyulması, ezik bozulmuş ürünlerin satılmaması ve tartı ile terazilerin doğru ve sağlam olması gibi konularda esnafların kurallara uyup uymadığı denetlendi.

Yapılan denetimlerin vatandaşların sağlığı ve maddi açıdan haksızlığa uğramaması için önemli olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları için çalışmalarımızı arttırdık. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda da uyarıyoruz” dedi.