Bornova Belediyesi ev tadilatlarında ortaya çıkan molozların kolayca bertaraf edilmesini sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için “Randevulu Moloz Sistemi”ni başlattı. Yeni sistemle evinde tadilat yapacak vatandaşlar önceden randevu alıp, evlerinin önüne bırakılan konteynere moloz çuvallarını koyuyor, Bornova Belediyesi ekipleri de vinçli sistemle kaldırılarak kamyon arkasına yerleştirilen konteyneri belirlenen bölgelere taşıyor.
Bornova Belediyesi, sokaklardaki moloz kirliliğinin önüne geçmek için “Randevulu Moloz Sistemi”ni başlattı. Yeni sistemle evlerde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan molozlar bina önlerine, kaldırımlara konulmuyor. Bunun yerine vatandaşlar Bornova Belediyesi’ni arayarak molozlarını bırakmak için randevu alıyor. Daha önceden belirlenen günde vatandaşın binasının önüne bir konteyner bırakılıyor. Çuvallarla konteynere bırakılan molozlar daha sonra belediye ekipleri tarafından moloz döküm sahalarına taşınıyor. 5 ton kapasiteli konteynerin vinçli sistemle bırakılıp alınması büyük kolaylık sağlayor. Vatandaşlar yeni yöntemi etkin bir şekilde kullanıyor. Vatandaşlar Bornova Belediyesi’nin 0 232 999 29 29 numaralı santral numarasından dahili 2304’ü çevirerek randevu alabiliyorlar.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha temiz bir Bornova için çalıştıklarını belirterek, “Molozların geçiçi de olsa sokaklarda kaldırımlarda bulunması hoş bir görüntü oluşturmuyor. Randevulu moloz toplama sistemi sayesinde evlerden çıkan atıklar konteynerlere konularak çevre ve görüntü kirliliği yaşanmasının önüne geçiliyor” dedi.