Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi’nin işbirliği, İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile İŞKUR ortaklığında hayata geçirdiği Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi mezunlarını verdi.

Böylece proje 5’inci dönem mezunların da vermiş oldu. 2.5 ay süren iş garantili Dikiş Makinesi Operatörü- Kumaş Kursu eğitimini tamamlayan 35 kadın, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

Bornova Belediyesi’nin kadınların istihdamına yönelik olarak Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi ile birlikte ilk olarak 2015 yılında hayata geçirdiği iş garantili tekstil kursu yeni şekli ile devam ediyor. İzmir Kalkınma Ajansı’ndan aldığı destek ve İşkur ortaklığı ile Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri içinde kurulan Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi (BORKEM) ilk mezunlarını verdi. 2 .5 ay süren Dikiş Makinesi Operatörü- Kumaş Kursu eğitimini tamamlayan 35 kadın sertifikalarını tesis içinde bulunan Nedret Güvenç sahnesinde düzenlenen törenle aldı. Böylece proje 5’inci dönem mezunların da vermiş oldu.
Törene; Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, MTK Sitesi Dernek Başkanı İsmail Sadi Doğan, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Hüseyin Kadoğlu, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Oktay Pamuk, Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Arık ve İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Esra Ata da katıldı.

Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi ile 2 yıl önce başlattıkları bu projenin 5. dönem mezunlarını verdiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu projeyi adayken Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile MTK Sitesine yaptığımız ziyaretimiz sırasında ortaya koymuştuk. 2015 yılında da hayata geçirdik. Bu gün 35 kadınımız sertifika alıyor. Kadınlarımızın ekmek sahibi olabilmeleri, ev ekonomisine katı sağlamaları çok önemli. Çünkü kadınlarımız ürettiği zaman ülkemiz kalkınır” dedi. Kursu tamamlayan kadınların 3 ayda meslek sahibi olduğunu da söyleyen Başkan Atila, kadınlara iş hayatlarında da başarılar diledi.

MTK’dan iş sözü

Kursa katılan herkezin başarılı olduğunu belirten MTK Sitesi Dernek Başkanı İsmail Sadi Doğan çalışmak isteyen tüm kursiyerlere iş sözü verdi. Bornova Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen projeler sayesinde bu güne kadar bir çok kişinin meslek sahibi olduğunu belirten Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Hüseyin Kadoğlu ise, “Bu işi organize ederek bizede bu fırsatı sunan Bornova Belediyesi ve MTK yöneticilerine çok teşekkür ederiz. Türkiye olarak üreten bir ülke olmamız gerekiyor. Cinsiyet farkı olmaksızın üretime katılmalıyız. Bu nedenlede kursa katılanlara bundan sonraki hayatlarında da başarılar dilerim” diye konuştu.

Fotoğrafaltı: Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi’nin işbirliği, İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile İŞKUR ortaklığında hayata geçirdiği Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi ilk mezunlarını verdi