'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ise STK'ların katılımı ile yapılan kompost üretim eğitimi ve Yaşar Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen karbon ayak izi ölçüm atölyesine ev sahipliği yaptı. Bornova Belediyesi tarafından hizmete açılan Doğal Tarım Çiftliği'nde yapılan  Kompost Uygulama Atölyesi'nde belediye tarafından üretilen kompostlar tarım gönüllülerince alana uygulandı. Hazırlanan yataklara kışlık sebze ve meyve ekimleri gerçekleşti. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen bisikletliler Bornova'nın tarihi alanlarına doğru pedallarını çevirdi. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinliklerde Endüstriyel Kompost ve Biyoteknoloji Danışmanı Halil Tolga İlçin, kompost gübre yapımını anlattı.

KARBON AYAK İZİ ÖLÇÜM ATÖLYESİ

Karbon ayak izi ölçüm atölyesinde ise Yaşar Üniversitesi ile AB 2020 Horizon programı PSLifestyl projesi kapsamında STK ve belediye çalışanlarına tüketim alışkanlıkları ile ilgili eğitim ve anket çalışması gerçekleştiridi. Eğitimde Doç. Dr. Meneviş Uzbay Pirili, PSLifestyle Projesi'nin anlatarak küresel ısınma ile biyoçeşitliliğin yok edildiğine dikkat çekti. Pirili, "İzmir'de Bornova Belediyesi ve diğer yerel yönetimlerle bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ama vatandaşlar da buna katılmalı. Emisyonları bireysel olarak düşürmeli ve  gereksiz tüketimden kaçınmalıyız. Bu da farklı bir yaşam tarzıyla olabilir. Dünyaya daha başka bakmalıyız" dedi. Bornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Fatma Mesutgil'de Bornova Belediyesi olarak çevre konusundaki etkinlikleri arttırarak devam ettireceklerini ifade etti.
 

Umut'un ölümüne ilişkin yerel mahkemenin kararı onandı Umut'un ölümüne ilişkin yerel mahkemenin kararı onandı

SPORDAN, EĞİTİME

Bornova Belediyesi'nin 'Avrupa Hareketlilik Haftası' için hazırladığı programda spor etkinliklerinden meyve sebze dikimine kadar birçok aktivitenin yer aldığını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Hafta kapsamında hazırladığımız programda Homeros Vadisi Trekking etkinliği, bisiklet turu, eğitim ve anket çalışmaları ile atölye çalışmaları ayrıca temel ısınma hareketleri, sabah sporları ve yoga dersleri yer alıyor. Ayrıca haftaya çocuklarında katılımını sağlamak için Mevlana Mahallesi'nde bulunan Toplum Bilim Merkezi'mizde çeşitli bilim kampları açıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA