İzmir Turizm Folklor Derneği, Ege Mezunlar Derneği, Ekin Dans Topluluğu, Çamdibi Halk Oyunları Derneği, Bornova Karadenizliler Derneği, Bornova Sanat Kulübü, İzmir Folklor Derneği, Ege Kültür Derneği ve Per Dans işbirliği ile düzenlenen festival 3 Haziran Cuma günü saat 12:00’de Büyükpark'ta Kültür Stantları açılışıyla başlayacak. Saat 18:00’de ise Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunları Gösterileri ve “Sandık Kokusu” Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. Saat 19:00’da  da “Ege Destanları” Paneli Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Festival kapsamında Halk Oyunları Gösterileri 4 Haziran Cumartesi günü saat 20:30’da Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda, 5 Haziran Pazar Günü ise Çamdibi Atatürk Parkında sergilenecek. Festivalin son günü olan 6 Haziran Pazartesi günü ise saat 20:30’da Pınarbaşı Çamlık Parkı gösterilere ev sahipliği yaparken Selda Kesgi konseri de Bornovalılara Türk Halk Müziği ziyafeti sunacak. 

‘Sandık Kokusu’ sergi programı

Açılışı 3 Haziran’da yapılacak olan “Sandık Kokusu” Sergisi kapsamında ise Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde hafta boyunca saat 18:00’de söyleşi ve dinletiler gerçekleşecek. 6 Haziran Pazartesi ‘Türk Halk Hekimliği ve Türk Halk Ekimleri’ söyleşisinde Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünden Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Baysal konuk olurken, 7 Haziran Salı Gülseren Aygün ve Okan Durmaz’ın dinletisi yapılacak. 8 Haziran Çarşamba gerçekleşecek olan söyleşide ‘100. Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele’ konusu, dans ve müzik dinletisi ile birlikte yapılacak. Gecede Semra Yeşil ve Kadri Dallı konuk olurken, müzik dinletinde Yılmaz Demirtaş sahne alacak.  9 Haziran Perşembe günü ise Ege Üniversitsi Türk Musiki Konservatuarı’ndan Doç. Dr. Serdar Kastelli ‘Nefeslenişler’ dinletisi ile Bornovalılarla buluşacak.

Düzenlenen festivale tüm Bornovalıları davet eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz. Bu bilinçle kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan halk oyunlarımızı düzenlediğimiz festival ile hatırlatıyoruz. Bu sene ilk kez yapacağımız bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini istiyoruz” dedi.