Her yıl 300’ün üzerinde öğrenciye tiyatro eğitimi veren BBŞT yaz aylarında da eğitime ara vermiyor. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yaz dönemi için başvuruları yapılan kurs eğitimleri 31 Temmuz’da başlıyor.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda tüm yıl boyunca eğitim alan kursiyerlerin hazırladıkları oyunların gösterimleri devam ederken, BBŞT bir yandan da yaz kurslarına devam ediyor. Eğitimleri 31 Temmuz 2018’de başlayacak olan

BBŞT yaz dönemi kurslarında: 5. 6. 7. 8. Sınıflara geçen ortaokul öğrencileri ve 9. 10. 11. 12. Sınıflara geçen lise öğrencilerine; genel tiyatro tarihi, oyunculuk ve sahne eğitimlerinin yanısara  atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Atölyelerde ortaokullar öğleden önce, lise öğrencileri ise öğleden sonra eğitim alacak. İsteyen kursiyerler yaz kurslarının ardından sezon kurslarına da kayıtlarını yaptırarak eğitimlerine devam edebilecek.


Kursiyerler oyunlarını sergileme fırsatı da buluyor


BBŞT sahnelerinde çocuk, genç-yaşlı 7’den 70’e kurs veriliyor. “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileme fırsatı buluyor. İzmir’in önemli repertuar tiyatrolarından kabul edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede oyunlarını seyirciyle buluşturuyor.

BBŞT’nin Bornovalılara en güzel oyunları sahnelemenin yanısıra öğrenci yetiştirme konusunda da önemli çalışmalar yürüttüğü hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tüm çocuklarımızı bu kurslarımıza bekliyoruz. Bugün pek çok film ve dizide rol alan oyuncular BBŞT’de bulundu. Geleceğin tiyatrocuları ve oyuncuları burada yetişiyor” dedi.