Bornova Belediyesi’nin çocukları geleceğe hazırlamak için planladığı projeler arasında yer alan Çocuk Dünyası inşaatı yüzde 25 seviyesine geldi. 4-12 yaş arası çocukların eğlenerek eğitim alabilecekleri bir merkez olarak tasarlanan Çocuk Dünyası, 3 bin 500 metrekare alan üzerine kuruluyor.

Bornova Belediyesi’nin, Kazım Dirik Mahallesi’ndeki 3.5 dönüm alanda temelini attığı Çocuk Dünyası’nın inşaatı hızla yükseliyor. Çocukların keşfederek öğrenebilecekleri, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri alternatif bir eğitim ve eğlence mekanı olarak planlanan Bornova Çocuk Dünyası, şimdiden büyük ilgi uyandırıyor. Bornova Belediyesi, Karaçam Çocuk Köyü ve Hayal Bornova projelerinin çalışmalarını da sürdürüyor.

Zemin kata geçiliyor


3 bin 500 metrekare alan içerisinde 2 bodrum, zemin kat ve birinci kat olmak üzere toplam 4 kat olarak tasarlanan Bornova Çocuk Dünyası’nun bodrum katlarının inşaatı tamamlandı. Yüzde 25 seviyesine gelen inşaatta önümüzdeki günlerde zemin katın yapımına başlanacak. 11 Mayıs 2018’de temeli atılan Çocuk Dünyası’nın 23 Nisan 2019’da tamamlanması planlanıyor.

Örnek proje


Çocuk Dünyası ülkemizde az sayıda bulunan çocuk müzesi yapılarına nitelikli bir örnek olacak. 1500 metrekaresi açık alan olmak üzere 9 bin 100 metrekare kapalı inşaat alanına sahip bu özel proje, çocukların eğlenirken eğitim alabilecekleri fonksiyonları barındıran mekanları ile dikkat çekecek, 4-12 yaş grubu çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal, duygusal becerilerinin gelişimine destek olacak. 1200 metrekarelik 1'inci bodrum kat, otopark olacak. 3 bin 600 metrekare alana sahip 2'nci bodrum katta çocukların eğlenirken eğitim alabilecekleri çiçek bahçesi, banka, belediye, postane, zaman yolculuğu gibi bölümlerin olduğu sergi bulunacak. 2 bin 150 metrekarelik zemin katta 250 kişilik çok amaçlı salon, fuaye, kafeterya, 4 adet atölye, sergi alanları ve deprem simülasyon odası yer alacak. Diğer sergi alanları, idari ofisler, seminer odası ve okuma odası 2 bin 150 metrekarelik 1’inci katta olacak.

Projesi yarışma ile belirlenmişti


Bornova Belediyesi, Çocuk Dünyası’nın mimari projesini yarışmayla belirlemiş, Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya 58 proje katılmıştı. 5’i mansiyon olmak üzere 8 projenin ödüle layık görüldüğü yarışmada birinciliği Yüksek Mimar Dr. Orkun Özüer’in öncülüğünde mimarlar Kerem Çınar ve Rabia Evkaya’dan oluşan ekip elde etmişti.

Herşey çocuklar için


Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çocuk Dünyası projesinin ilgi uyandırmaya devam ettiğini belirterek, “Bu proje sadece Bornovalı ve İzmirli çocuklarımız için değil Türkiye’nin her bölgesinden çocuklarımız için bir çekim merkezi olacak. Ardından Karaçam’da doğayla iç içe bir ortamda projelendirdiğimiz Çocuk Köyü ve Pınarbaşı’nda hayata geçireceğimiz Hayal Bornova projeleri gelecek. Geleceğimiz olan çocukların, eğlenirken öğrenmelerine yönelik olarak gerçekleştireceğimiz bu üç projenin aynı zamanda ilçemizin turizmine de katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.