Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare ile Dünya stantdartlarının üzerinde olduğu Bornova, yapılan yeni parklar ve ağaçlandırma sahaları ile daha da yeşil bir görünüme kavuşuyor. İlçede 2014 yılında bu yana 41 yeni park yapıldı. 29 adet ağaçlandırma sahası oluşturuldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeşil alanların önemine dikkat çekti: “Parklarımızı daha da güzelleştirmeye ve yenilerini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bornova Belediyesi, 2014 yılından bugüne özellikle çocuklar başta olmak üzere tüm Bornovalıların güvenle ve keyifle zaman geçirebilmesi hedefiyle 41 yeni park yaptı. 29 adet ağaçlandırma sahası oluşturdu. Toplam alanı 59 bin 952 m2 olan yeni parklar ve 85.597 m2’lik ağaçlandırma sahaları ile birlikte ilçedeki park ve ağaçlandırma sahası sayısı 533’e çıktı. Bornova genelindeki yeşil alanların toplam yüzölçümü ise 1 milyon 865 bin 443 metre oldu. 5 yıla yaklaşan süreçte bu parklar içerisine 16 adet futbol ve basketbol sahası da yapıldı.

Yeni park yapımları ve ağaçlandırma sahalarının yarısına tüm parklar ve yeşil alanlar elden geçirildi. Parklar daha çağdaş, kullanışlı ve yeşil hale getirildi. Oyuncakları, spor aletleri, bankları, çöp kutuları ve piknik masaları yenilendi. Bozulan zeminler onarıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni parklar ve yeşil alanlar yaratırken mevcutlarını da yenilediklerini belirterek, “Parklar, hem çocuklar hem de büyüklerin zaman geçirdiği çok önemli alanlar. Bu bilinçle parklarımızı daha da güzelleştirmeye ve yenilerini yapmaya devam edeceğiz” dedi.