Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu her yıl 7'den 70'e yaklaşık 500 kursiyere eğitim veriyor. Sezon sonunda da Kursiyer Oyunları Festivali ile seyirci ile buluşma sağlanıyor.

Çeyrek asrı geride bırakan BBŞT bünyesindeki kursiyer oyunlarını izlemeye gelen seyirciler oyun biletlerini bir çocuk kitabı karşılığında aldı. Toplanan kitaplarla Bornova’da bir köy okulunda kütüphane kurulacak.
Sezon içinde repertuarındaki oyunları İzmir seyircisi ile buluşturmanın yanı sıra verdiği tiyatro eğitimi ile de adından söz ettiren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sosyal bir projeye de imza attı. Kursiyer Oyunları Festivali kapsamında sergilenen oyunların biletleri okunmuş bir kitap karşılığında verildi. Bornova'da bir köy okuluna kütüphane kurmayı amaçlayan proje kapsamında festival boyunca yaklaşık 2000 adet çocuk kitabı toplandı. Bu yıl 25. Yılını kutlayan BBŞT yakın zamanda bir köy okuluna kuracağı kütüphaneye “BBŞT 25. Yıl Kitaplığı” adını verecek. Projeye katkıda bulunmak isteyen hayırseverler Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne kitap bağışında bulunabilir.
Eğitim alan kursiyerlerin kurs bitiminde sergiledikleri oyunlarda profesyonelleri aratmayan performans sergilediklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Bornova Belediyesi olarak her yaş grubuna hitap eden çeşitli oyunları seyirciyle buluşturuyoruz. Bunun yanı sıra açtığımız kurslarda verdiğimiz eğitimlerle bu alanda kendini geliştirmek isteyen 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza destek veriyoruz. Kurulacak kütüphanemiz de çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.