Başta yoğun alt yapı çalışmaları olmak üzere çeşitli nedenlerle zaman içinde yıpranan yollar yenileniyor. Bornova Belediyesi’nin başlattığı yol hamlesi kapsamında toplam 20 bin ton asfalt ile 106 bin metrekare yol asfaltlanacak.

Proje ve hizmetlerini vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda şekillendiren Bornova Belediyesi anketlerde en çok çıkan isteklerden biri olan yol düzenlemeleri ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı. Başta yoğun alt yapı çalışmaları olmak üzere çeşitli nedenlerle yıpranan yollar yolları yenilemek için 20 bin ton serme sıcak asfalt ihalesini tamamlayan Bornova Belediyesi, ihtiyaç duyulan yolları yenileme çalışmalarını başlattı. Asfaltın 4 bin tonu da yamalar için kullanılacak.

Asfalt uygulaması, Atatürk, İnönü, Evka-3, Erzene, Yunus Emre, Işıkkent, Karacaoğlan, Kızılay, Kazım Dirik, Mevlana, Ümit, Tuna, Altındağ Merkez ve Yeşilova mahallelerinde daha önce belirlenen sokak ve caddelerde yapılacak. 20 bin ton asfaltla 85 bin metrekare serme, 16 bin metrekare de tamirat olmak üzere toplam 106 bin metrekare yol yenilenecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın pek çok noktasında düzenleme ve onarım çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, “İlçemizin güzelleşmesi, insanlarımızın daha konforlu biçimde yaşamlarını sürdürmeleri için gece gündüz çalışıyoruz. Hem yeni projeleri hayata geçirmeye hem de mevcut yollarımızı düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.