Bornova Belediyesi, ilçenin çehresini yenileyen düzenlemeler yapıyor. Pınarbaşı düğün salonları bölgesi ile Ergene Mahallesi’ndeki Yıkık Minare Camisi’nin çevresindeki yollar tamamen yenilenirken 57’inci Topçu Tugayı’nın bahçe duvarına 20 adet ışıklı Atatürk posteri asılıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın “yerinden yönetim anlayışı” ve “ortak akıl“ ilkesi ilçenin dört bir yanında vatandaşların istekleri doğrultusunda planlanan proje ve hizmetlere dönüşüyor. Bornova’nın iki önemli noktasında geniş kapsamlı düzenlemeler yapılıyor.

Yaz aylarında tüm İzmirlilerin kullandığı Pınarbaşı düğün salonları bölgesinde sokaklar yenilenerek hem yayalar hem de araçlar için daha konforlu bir ulaşım sağlanacak. Ergene Mahallesi’nde Yıkık Minare Camisi’nin çevresindeki yollar da, bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yenileniyor. Ayrıca Bornova Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle hizmete açılan Topçu Tugayı Yolu’nda çok anlamlı bir düzenleme yapılıyor. Bornova Belediyesi’nin 57. Topçu Tugayı’nın bahçe duvarına ışıklı Atatürk posterleri asacak. Toplam 20 posterin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmalar başladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, farklı alanlarda yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İlçemizi geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken bir yandan da yoğun olarak kullanılan bölgelerimizdeki yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Pınarbaşı’ndaki düğün salonları bölgesi, özellikle yaz aylarında tüm İzmirlililerin yoğun olarak kullandığı bir alan. Ergene Mahallesi’ndeki Yıkık Minare Camisi’nin çevresi de, eski yapıların yerine yeni konutların yapıldığı gelişen bir alan. Burada da altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarımızı yenilemek için çalışma başlattık. Aynı bölgedeki Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin devamı olan Topçu Tugayı Yolu’na Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerini yerleştireceğiz. İlkelerinden ayrılmadan, Ulu Önderimizin açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.