Bornova Belediyesi’nin vatandaşların sağlığı için yaptığı çalışmalar devam ediyor. 2011 yılında Yunus Emre Mahallesi’nde hizmete açılan Özgül Gündüz Halk Sağlığı Mekezi Bornova Belediyesi'nin sağlık üssü haline geldi.

Evde bakım hizmetlerinden, hastalık izleme programına kadar pek çok özel hizmet veren merkez, aynı zamanda fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların da derdine çözüm oluyor. Böylece obeziteye bağlı gelişebilecek olan kronik hastalık riskleri de minimum düzeye indiriliyor.

Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi'nde 2014 yılından bu yana hizmet vermekte olan diyet polikliniğine başvuran yüzlerce vatandaş sağlıklı şekilde kilo veriyor.Merkeze başvuran obezite hastası vatandaşların; diyetisyen kontrolünde , kan değerlerine, yaşlarına ve gereksinimlerine göre beslenme programları yapılarak sağlıklı kilo vermeleri sağlanıyor.Merkezin amacı boy/ kilo indeksine göre takip altına alınan vatandaşların kiloya bağlı oluşabilecek kronik hastalık riskini minimuma indirmek ve yaşam kalitelerini arttırmak.

800 kişi hizmetten yararlandı


Merkezde bulunan diyetisyen kilo problemi yaşayan Bornovalılara yardımcı oluyor. Bu güne kadar 18-65 yaş arası yaklaşık 800 hasta bu hizmetten yararlandı.Kan tahlillerini yaptırarak merkeze başvuran vatandaşlar diyetisyen tarafından hazırlanan tıbbi beslenme tedavileri ile kalıcı olarak kilo verebiliyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen 18 yaş üstü ve 2.derece obez olan vatandaşlar kan tahlilleriyle beraber merkeze başvurabilir.

Sağlık alanında yapılan hizmetlerin önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İlçemizde yaşayan vatandaşların sağlıklığını da en az yaptığımız fiziki yatırımlar kadar önemsiyoruz. Evde bakım hizmetimiz yaşlı, hasta , bebek, gebe ve lohusalara hizmet ederken, yaptığımız panel ve söyleşilerle de vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz.Sağlık Köyümüzde verdiğimiz diyetisyen hizmetiyle de günümüzün büyük sorunlarından olan obezite hastalığının önüne geçmeye çalışıyoruz. Sağlık yöndeki hizmetlerimizi artırarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.