Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, öğrenciler ve protokol üyeleri katıldı.

BAŞKAN KOŞTU; “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINI YAŞATMAK, SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizin aziz hatıralarını ve isimlerini yaşatmak boynumuzun borcu. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Tüm şehitlerin ve yaklaşık 3 yıl önce düşen helikopterde şehit olanKara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli’ninadının bundan böyle Bergama’da çeşme ve ortaokulda yaşayacağını ifade eden Başkan Koştu, “Bu gururu hep birlikte yaşayacağız. Tüm şehit ailerimiz vatan için çocuğunu, eşini, babasını, kardeşini kaybetti. Ancak bundan sonra burada şehitler çeşmesindeyaşamaya devam edecek. Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli Ortaokulu’nda eğitim gören tüm çocuklar Özerli ailesinin birer çocuğu olacak ve eğitim-öğretim devam ettiği sürece şehidimizin adı hafızalarda daima diri kalacak. İnanıyorum ki, burada eğitim-öğretim gören tüm çocuklar, hayatı övgülerle dolu kahraman şehidimiz gibi başarılı, vatanına ve milletine bağlı birer yetişkin olacaklardır” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “ZOR BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ”

Türkiye olarak, zor bir coğrafyada olduğumuza konuşmasında dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Daha birkaç gün önce Hakkari’nin Çukurca ilçesi 2. Hudut Tugay Komutanlığı’na hain terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu 3 askerimiz şehit oldu. Onları buradan rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bizim milletimiz vatan, devlet, bayrak söz konusu olduğunda şehit ve gazi olmaktan hiçbir zaman çekinmemiştir. Dinimizde; peygamberlikten sonra en yüce mertebe şehitlik mertebesidir. Bizim üzerimize düşen de görevi ve vatanı uğruna fedakarlıkyapan tüm şehitlerimizi daima bilincimizde, ruhumuzda yaşatmaktır. Bugün bu törenin düzenlemesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize ve eğitimcilerimize başarılar diliyor, Şehitlerimizin  ailesine tekrar başsağlığı diliyor, Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.