7’den 70’e tiyatro alanında kendini geliştirmek isteyen herkese eğitim veren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekip içi eğitimlerini de aralıksız sürdürüyor. Düzenli tiyatro gösterileri ve eğitim çalışmalarının yanı sıra kentin sanat hayatına da katkı koymak isteyen BBŞT bu doğrultuda, İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Performans Sanatları Teorisi ve Pratiği Buluşmasında bir yönetmen ve bir oyuncu ile katılım gösterdi.

BBŞT İspanya'da gerçekleştirilen 'TTT 2017' '2. Uluslararası Performans Sanatları Teorisi ve Pratiği Buluşması'na katıldı. İtalya, Meksika, Japonya, Peru ve Polonya'dan sanatçıların konuk olduğu toplantıya, gözlemci ve katılımcı olarak Türkiye'den de BBŞT Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan ve Oyuncu Esra Tarhan katıldı.Yerel ve uluslararası kültür kurumlarından davet edilen profesyonel sanatçıların konuk olduğu toplantıda yönetmen Onur Erdoğan ve oyuncu Esra Tarhan tiyatroya dair deneyimlerini paylaştı.

Öte yandan, toplantıyı organize eden Residui Teatro ile BBŞT'nin ilişkileri geçmiş yıllara dayanıyor.  BBŞT Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan 2012 yılında, çağdaş tiyatro sanatının kurucularından olan Eugenio Barba ile yapılan Masterclass (ustalar sınıfı) çalışmasında, Residui Teatro Genel Sanat Yönetmeni Gregorio Amicuzi ile tanışmış ve iki tiyatro arasında kültür ve deneyim alışverişi başlamıştı. Bu işbirliği çerçevesinde 2016-2017 sezonunda BBŞT kursiyerlerinden Bahar Akcan 1 yıl süreyle Madrit'te Residui Teatro ile çalışmıştı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Böyle uluslarası bir festivale Türkiye’den BBŞT’nin davet edilmiş olması büyük mutluluk ve gurur verici. Her biri zaten profesyonel olan oyuncularımızın deneyimlerini paylaşması ve yeni deneyimler kazanması açısından da çok önemli.” dedi.