25 yıldır Bornova seyircisinin ilgiyle izlediği, Türkiye’nin çeşitli illerinde sahne alan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) Jeanne d’Arc’ın öteki ölümü isimli oyunuyla tarihinde ilk defa İstanbul’da seyirciyle buluştu.

Bornova Belediyesi’nin bu sezon Bakırköy Belediyesi ile protokol imzalamasıyla iki ilçe tiyatroları arasında turneler başladı. Protokole göre Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) birbirlerinin sahnelerinde oyunlarını sergileyecek ve bu sayede Bornova ve İzmir; BBT’nin oyunları ve sanatçısıyla, BBŞT ise İstanbul seyircisiyle düzenli olarak buluşma fırsatı yakalayacak.

İlk turne yapıldı


İki tiyatro arasında yapılan protokolün başlangıcı, BBŞT’nin 28 Ocak Pazar günü sahnelenen Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü adlı oyunuyla oldu. Oyun BBT’nin Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter sahnesinde İstanbul seyircisi önüne çıktı ve ilgiyle karşılandı. BBŞT’nin sahnelediği oyunu izleyenler bir sonraki İstanbul oyununu merakla beklediklerini dile getirdi.

BBŞT’nin ardından Bakırköy Belediyesi Tiyatroları bu sezon içerisinde Uğur Mumcu Kültür  Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde kendi oyunlarını sahneleyerek İzmir seyircisiyle buluşacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, BBŞT’nin Bornova’da üç ayrı sahnede oyunlarını sergilediğini ve her yıl yüzlerce kursiyeri geleceğin tiyatrocuları olarak yetiştirdiğini belirterek, “Bakırköy Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasındaki bu işbirliği sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasında önemli bir rol oynayacaktır” dedi.