Bayraklı Belediyesi ilçenin sokaklarını kilit parkeyle yeniliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 500 bin metrekare alanda kilit parke çalışması yapan ekipler, önümüzdeki günlerde farklı mahallerde 15 bin metrekare alanda yeni bir çalışma başlatacak. Kilit parke çalışmasıyla kış aylarında meydana gelen yağmur suyu baskınlarının önemli ölçüde önüne geçiliyor.

Hayata geçirdiği projelerle ilçenin çehresini değiştiren Bayraklı Belediyesi, 24 mahallenin tamamında yürüttüğü kilit parke çalışmalarıyla modern sokaklar yaratmaya devam ediyor. Geçen 8 yıllık süreçte yaklaşık 500 bin metrekare alana kilit parke döşeyen ekipler, bu anlamda önemli bir hizmet gerçekleştirdi. Kavurucu sıcaklara rağmen aralıksız süren çalışmalardan memnuniyet duyan vatandaşlar, belediye ekiplerine teşekkür etti. Ekipler önümüzdeki günlerde farklı mahallerde 15 bin metrekare alanda yeni çalışma başlatacak.

OLASI SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, iklimlerin değişmesiyle çok fazla su baskını haberlerinin gelmeye başladığına dikkat çekerek, “Yağmur suyu baskınlarına önlem amacıyla suyu emme özelliğine sahip kilit parke çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Özellikle yaz aylarında arkadaşlarımız yoğun çalışma yürütüyor. Göreve geldikten sonra ilk olarak yağmur suyu nedeniyle sıkıntı yaşayan mahalle ve sokaklara el attık. Asfalt dökmek yerine kilit parke ile sokaklarımızı yeniledik. Vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerini yerine getiriyoruz. İhtiyaç olan noktalarda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.