Hayata geçirdiği sosyal ve fiziki projelerle adından söz ettiren ve örnek bir belediye haline gelen Bayraklı Belediyesi, bugüne kadar ilçeye yaptığı yatırımla adeta Bayraklı’nın çehresini değiştirdi. Yeşile, doğaya, sosyal donatı alanlarına, sağlığa, eğitime, spora, kültüre ve sanata verdiği değerle birçok ilki gerçekleştiren belediye, çalışmalarıyla ülke genelinde gündem yaratan birçok projeye imza attı. 

İzmir’in sahile kıyısı olan güzel ilçelerinden Bayraklı, kentin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bayraklı Belediyesi’nin 2009’dan bu yana yaptığı fiziki yatırımlarla ilçenin çehresinde gözle görülür değişiklikler yaşanıyor. Sosyal belediyeciliğin en iyi örnekleri sergileniyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 2009’dan bu yana 24 mahalleye eşit hizmet götürdüklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran, ihtiyaca göre projeler geliştiriyoruz. Gece-gündüz demeden Bayraklı için çalışıyoruz. Artık İzmir denilince akla ilk gelen ilçelerden biri Bayraklı oldu. Bu hepimizin başarısı” dedi. 

VATANDAŞIN İHTİYACINA GÖRE PROJELER


Başkan Karabağ, göreve geldiğinden bu yana halkın içinde olduğunu belirterek, “Benim yapımda makamda oturmak yok. Halkla iç içeyim. Sürekli mahallelerimizde, sokaklarımızda geziyorum. Çalışmalarımızı yerinde inceliyorum. Vatandaşlarımızla sohbet ediyorum. Talep ve önerilerini dinliyorum. Sorunları bizzat vatandaşın ağzından duyuyorum ve anında bunlara müdahale ediyoruz. Bayraklılıların hayatlarını kolaylaştıran, ihtiyaçlara göre projeler üretiyoruz. Bayraklı İzmir’in merkezi oldu. Yeni kurulan bir belediye olarak geçen süreçte önemli işlerin altına imza attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim” diye kaydetti. 

“HER YERDE VARIZ”


İzmir’de birçok projeyle örnek olduklarını ve bu anlamda ilkleri başardıklarını vurgulayan Başkan Karabağ, “Geçtiğimiz süreçte diş hekimi sayımızı 7’ye, kütüphane sayımızı 16’ya, semt merkezi sayımızı 28’e çıkardık. Sağlık evlerimizde her yıl binlerce vatandaşımıza hizmet veriyoruz. 7 diş hekimimizle yılda 20 bin ilçe sakinimizin dişini tedavi ediyoruz. Öte yandan yeni hizmet binamızı tamamlayarak, İzmir’in en gözde yerlerinden birinde hizmet vermeye başladık. Postacılar mahallemiz için inşası devam eden bir kültür merkezi projemiz var. Nafiz Gürman mahallemizde cemevi projemiz bitmek üzere. Son rötuşları yaptıktan sonra hizmete açacağız. Aynı zamanda yine Nafiz Gürman Mahallesi Pazar Yeri’ni sil baştan yaptık. Tamamlanmak üzere ve orayı da yakın zamanda hizmete açacağız. 9 yılda ilçemize çok sayıda park ve yeşil alan kazandırdık. Sosyal tesislerimizle parklarımızı vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği birer cazibe merkezi haline getirdik. Org. Nafiz Gürman Kültür Merkezi ve Sağlık Evi'nde yer alan taziye evimizden binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Aynı şekilde 75’nci Yıl mahallemizde inşa ettiğimiz kültür merkezimiz bölgenin önemli ihtiyacını karşılıyor. Sağlık evlerimizden her yıl binlerce vatandaşımız hizmet alıyor. Teknoloji altyapısı tamamen yenilenen tam donanımlı kütüphanelerimiz de kültür yuvalarına dönüşmüş durumda ve 7’den 70’e herkes buralardan faydalanıyor. Osmangazi mahallemizdeki hizmet binamızı engellilere tahsis ettik. Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi projemizi tamamladık. Fen İşleri şantiye binamızın inşaatını da bitirdik ve hizmete açtık. Alt yapı çalışmalarımızı önemli ölçüde tamamladık. Dar gelirli vatandaşlarımıza destek olmaya, çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Kısacası sağlıktan kültüre, spordan sanata kadar belediye olarak her yerde varız. Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanındayız. Onların memnuniyeti için hizmet veriyoruz. İmkanlarımız dahilinde her türlü ihtiyaca yanıt vermeye çalışıyoruz, bundan sonra da aynı kararlılıkla hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.