Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Cici Park içindeki binasında hizmet veren belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü, yine aynı park içinde bulunan Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü ve ardından Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Başkan Batur, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özellikle pandemi sürecinde büyük özveriyle yaptıkları çalıştıklarını söyleyerek, “Sağlıkçılara, hekimlere minnettarız” dedi.

“Büyük özveriyle çalışıyorlar” 

Başkan Batur, Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ahmet Soner Emre, kurum hekimleri, hemşireler ve sağlık çalışanlarıyla müdürlük binasında bir araya geldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Beni Türk hekimlerine emanet edin” sözlerini hatırlatan Başkan Batur şöyle konuştu:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ demişti. Biz Türk hekimlerine, hekimlerimize güveniyoruz, güvenmeye de devam edeceğiz. Hekimlerimizin yaptığı çalışmalar, özellikle de pandemi sürecindeki çalışmaları bizler için çok önemli. Hekimlerimizin pandemi sürecinde ne kadar büyük bir özveriyle çalıştıklarını biliyoruz. Evlerine gitmediler, çocuklarını görmediler, hayatlarını kaybettiler. Onların hakkı ödenmez, sizlerin hakkı ödenmez.”

“Hekimlerimize minnettarız”

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cenk Sinan Atalay’ı ziyaretinde özellikle pandemide hekimlerin ve sağlık çalışanlarının fedakarlık ve özverilerinin başka bir ülkede görülmemiş bir düzeyde olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, “Sağlıkçılara, hekimlere minnettarız. Dünyanın başına gelmiş en büyük felaketlerden biri olan pandemide hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ne kadar büyük bir özveriyle çalıştıklarını yakından takip ettik. O dönemde evlerine gidemeyen sağlıkçılar, otellerde konakladılar. Hiçbir ülkede böyle bir sistem yoktu” diye konuştu.

Başhekim Atalay da birçok kurum ve insanın desteğini hissetmenin kendilerine güç verdiğini belirterek, “O desteği görmek bile çok büyük bir güç verdi bize. Arkamızda o kadar insanı, o kadar kurumu görmek çok önemliydi. O gücü göremesek biz de o güç bulamazdık. Hepimiz, elbirliğiyle hallettik birçok şeyi” dedi.