Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u, AKP Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve AKP meclis grubu makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette karşılıklı ‘Uyum’ mesajları verildi.

İlk iş Dönüşüm

Başkan Batur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konak için yapacak çok işin ve projelerinin olduğunu aktarırken, Konak’la ilgili projelerinin en başında, kentsel dönüşümün geldiğini söyledi. Narlıdere’den Konak’a tayininin çıkma sebeplerinin başında, Narlıdere’deki kentsel dönüşümdeki başarısını gösteren Başkan Batur, “Konak’ta kentsel dönüşümün uygulanması gereken, o kadar çok alan var ki; bir an önce bu çalışmaları başlatarak, Konaklı hemşerilerimizi hak ettiği ve Konak’a yakışan standartlara yükseltmemiz gerekiyor. Narlıdere’deki son kentsel dönüşüm çalışmalarını bakanlıkla yapıyordum. 6306 sayılı yasayı ilk uygulayan bu kentteki belediyeyim, belki de Türkiye’de ilk biz başladık. 6306 sayılı doğru uygulandığında vatandaşın faydasına bir netice ortaya çıkar. Doğru uygulandığında hareket kabiliyetini artırıyor. O yüzden biz çalıştık, son noktaya getirdik. Hak sahibi listesi, alandaki jeolojik etüt, blokların nasıl yerleştiği, hangi blokta hangi hak sahibinin olacağı şeklindeki her şey hazır hale getirildi. Seçim girdiğinden dolayı biraz bekledi. En kısa sürede imzalanır diye tahmin ediyorum” dedi.

Uyum içinde hareket edeceğiz

Narlıdere’de uygulanan ve kentsel dönüşüm yasasına da örnek aldığı çalışmanın, Konak için uygulanabileceğini ifade eden Başkan Batur, “Mühim olan vatandaşa hizmetin hızlı ulaştırılması, hızlı hizmet edebilmek olduğunu söyledi. Batur, “Bundan sonra sonrası için Konak’ın faydasına olacak, vatandaşın yararına olacak her çalışmada fikir alışverişi konusunda sonuna kadar kapımız açık. Halkımızın yararına olacak her çalışmanın içinde olacağız. Eleştiri ve önerilerinizi her zaman bekliyorum. 31 Mart akşamı CHP rozetimizi çıkarttık ve hizmet rozetimizi taktık. Konak Belediye başkanı herkesin belediye başkanıdır. Herkese eşit mesafede yapılabilecek her şeyi birlikte yapacağız. Konak’ın hizmete ihtiyacı var. Kentsel dönüşümü muhakkak hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüm müdürlüğü kurma çalışmalarımız bitmek üzere ve en kısa zamanda gerekli fizibilite raporlarını oluşturacağız. Bu kadar kentsel dönüşüme ihtiyacı olan bir yerde ayrı bir birim olması lazım. Ön çalışmaları başlattım, bunları sizlerle de paylaşacağız. Sizlerin birikiminden veya hükümet nezdinde yapılacak bir çalışma için sizlerden de desteğini isteyeceğiz. Uyum içinde hareket edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Konak için işbirliği sözü

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a gerçekleştirdiği ziyarette bir konuşma gerçekleştiren AKP Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, tek amaçlarının Konak’a hizmet etmek olduğunu kaydederek, “İnşallah bunu birlikte yapacağız. Kendi grubuma şunu söyledim; bundan sonra Konak yararına yapılacak her türlü projeyi destekleyeceğiz. Biz muhalefetiz, onlar ne getirse biz ‘hayır’ diyeceğiz, yok. Konak yararına hangi projeyi getirirse getirsinler biz ona onay vereceğiz” dedi.

Örnek seçim süreci

Seçim sürecinde de AKP Konak Belediye Başkanı Adayı Melek Eroğlu ile çok centilmence bir seçim süreci geçirildiğini ifade eden Batur, “Örnek denilebilecek bu süreçte kimse kimseye yanlış anlaşılabilecek bir laf dahi etmemiş, proje ve çalışma bazında, halka dönük İzmir’e yakışan bir seçim süreci ve sürecin nasıl olması gerektiği Konak’ta gösterilmiştir. Bunda ilçe başkanlarının da büyük etkisi olduğunu ifade etmek istiyorum. Karşılıklı anlayış içerisinde geçen bu süreç için her iki ilçe başkanına bir kez daha teşekkür ediyorum. Melek Eroğlu’na geçirdiği rahatsızlıktan dolayı bir kez geçmiş olsun dileklerini sizin vasıtanızla iletmek istiyorum dedi.