Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla koltuğunu Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Eliz Öztürk’e bıraktı.

Güzelyalı Ortaokulu öğrencisi Eliz Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle temsili olarak Konak Belediye Başkanı Abdul Batur'dan görevi devraldı. Koltuğa oturan küçük başkan Eliz Öztürk, bundan sonra hiçbir okulun ve parkın sahipsiz kalmayacağını belirterek , yapılmasını istediklerini sıraladı. Öztürk, "Kırık dökük bank, oyuncak istemiyorum. Ağaçlar, yollar tertemiz, bakımlı ve çiçekli olacak. Okullarda spor salonu istiyorum. Bazı okullarda spor salonu yok ya da yetersiz. Biliyorsunuz ki beden eğitimi dersleri çocuklar için çok önemlidir. Yağmurlu havalarda çocuklar beden eğitimi dersine çıkamıyor, bu nedenle spor salonu önemli. Çocukları bilgisayar ve telefon bağımlılığından kurtarmak adına kütüphane, kültür merkezi gibi projeleri hayata geçirelim, çocuklarımıza okumayı sevdirelim. Kitapların en iyi dost olduğunu onlara anlatmaya çalışalım, her çocuğun eline bir kitap verelim. Araştıralım, çözüm üretelim. Bundan sonra çocuklarımızın ihtiyaçları öncelikli olacak. Konak, çocuk dostu bir ilçe olacak. Bu doğrultuda çalışmanızı istiyorum" dedi. Tüm çocukların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en coşkulu şekilde kutlamalarını istediğini söyledi.

Küçük başkanın isteklerini dikkatle dinleyen Başkan Batur, özellikle çocukların bilgisayar ve telefondan uzak tutulması ve daha çok kitap okumalarının sağlanması, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerinin artırılması için, belediyenin üstüne düşen görevi yapacağını söyledi. Batur, "Yarınlarımızı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında ve izinde yetişen çağdaş nesiller şekillendirecek. Sizler bizim geleceğimizsiniz" dedi.