Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ülke genelinde büyük ses getiren Cumhuriyet Bayramı etkinliğine katılanlara teşekkür sertifikası verdi.  Başkan Karabağ, “Bu yıl ki kutlamalarda yine büyük sürprizin altına atacağız” dedi.
Başkan Karabağ, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Smyrna Meydanı’nda 4 bin kişinin zeybek oynayıp Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturduğu etkinlikte yer alan vatandaşlarla farklı zamanlarla buluşmaya devam ediyor. 24 mahallede bulunan 27 semt merkezi aracılığıyla etkinliğe katılanların sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Başkan Karabağ, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederek sertifika verdi, bu yıl ki kutlamalarda yine büyük bir sürprizin altına imza atacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Bayramı kutlamaları halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere dönüştürdüklerini anlatan Başkan Karabağ, “Biz bu etkinlikleri niçin yapıyoruz? Vatan, millet, bayrak sevgisini çocuklarımıza anlatabilmek, bunu yaşamalarını sağlamak için yapıyoruz.  Bizi bölmek, Türk-Kürt, Alevi-Sünni kardeşliğini yıkmak isteyenlere karşı yapıyoruz. 4 bin kişinin içerisinde herkesimden vatandaşımız vardı. Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturarak bir ilki gerçekleştirdiniz. Dünyada Atatürk kadar anılan bir insan daha yok. Kıymetini şimdi yavaş yavaş anlıyoruz. Eğer bu ülkede ezanlar susmuyorsa, bayrak inmiyorsa hepsi Atatürk ve onunla birlikte yol yürüyenler sayesinde… Atatürk din düşmanı bir kişi değildi. İlk meclisi açarken kuranla, duayla açtı. Cumhurbaşkanları içinde bir Cuma hutbesinde çıkıp vaaz veren tek Cumhurbaşkanıdır. Atatürk’ün dinle ilgili hiçbir sorunu olmamıştır. ‘Dini olmayan milletlerin sonu yoktur’ demiştir. Bugünkü her şeyimizi şehitlerimize borçluyuz. Hepsini minnetle rahmetle anıyorum” dedi.