Haber/Didar DEMİRCİ
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, görev süresinde geçirdiği 3 yılını değerlendirdi. Narlıdere Park Orman Tesisleri’nde düzenlenen değerlendirme toplantısına basın mensuplarının yanı sıra Narlıdere Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) temsilcileri katıldı. Narlıdere’deki belediye faaliyetlerinin anlatıldığı kısa tanıtım videosunun ardından Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin söz aldı. Göreve geldikleri günden itibaren şehrin ihtiyaçlarını ortak akılla belirlediklerini söyleyen Engin, “Daha sonra kaynaklarımızı belirledik. Varlıklarımızı göz önünde bulundurarak projelerimizi açıkladık. Seçimde vaat ettiğimiz projeler ya tamamlandı ya devam ediyor ya proje aşamasında. En geç 1 yıl içinde vaat ettiğimiz projelerin tamamını bitirmiş olacağız” dedi.


 

NARLIDERE CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Narlıdere nüfusunun 70 bine dayandığını ifade eden Engin, hayata geçirdikleri projelerle Narlıdere’nin cazibe merkezi olacağını dile getirdi. Engin, “Önümüzde 20-30 yılda yeni imar planlarının hayat geçmesiyle kent nüfusu en fazla 130 bin olacağı ön görülüyor. Amacımız şehrimizi koruma ve kalkındırma ekseninde büyütmek. Şehrimizin ormanla deniz arasında konumlanışı bir yıl sonra bitecek Narlıdere metrosuyla oluşacak kolaylıktan dolayı cazibe merkezi haline geliyor. Gayrimenkul, kira gelirleri artıyor. Şehrimizin her gün refah seviyesi yüksek göç alıyoruz” diye konuştu. Görev sürecinde tamamlanan projelere değinen Engin, “3 ana okulumuzun kapasitesini 5’e çıkartarak en geç bir yıl içerisinde 400 kapasiteye ulaştıracağız. Restorasyon projemizle yaklaşık 100 evin restorasyonu tamamlanacak. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde İzmir’in lezzetlerini buraya toplamak istiyoruz. Yaya ve bisiklet yolları yayalara engellilere çocuklara göre tasarlanması lazım. Bu yönde ciddi çabalar gösteriyoruz. 3 yıl içine bu projeleri bitirdik. Kadınlar çabalarımızın odağında. Hem anaokulu projemizle kadın kooperatifi diğer çabalarımızla kadınları desteklemeye devam ediyoruz. 6 alanda kadınlarımız üretip pazarlayıp ev ek katkıda bulunuyorlar. Meslek fabrikasıyla yüzlerce kadın her meslek sahibi olabileceği sektörlerin eleman ihtiyaçlarını karşılayacak proje hayata geçti. Park orman tesisin yapmamızın amacı Narlıdere’yi tanıtmak oldu. Mandalin Kafe ve Zeytin Kafe tesisimiz İzmirlilere hizmet veriyor” ifadelerinde bulundu. Engin, “Narlıdere Port projemiz yaklaşık 240 teknelik bir marina proje ihalesi, bitti yıl başında ruhsatlandırıp yap işlet devret modeliyle en geç 2 yıl içinde bitecek şekilde İzmirlilerin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Sahilevleri’nde bize ait olan bir arsada 4 toprak kortu olan bir tenis kulübünü bu ay temelini atıp en geç önümüzdeki bahar aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.


 

NARLIDERE İÇİN KARARI VATANDAŞ VERECEK
Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Engin, kentin yüzde 75’inin yeniden dönüştürülmesi gerektiğine değindi. Engin, “2013 yılında çevre şehircilik ve iklim bakanlığı ile birlikte yapılan bir proje var. Biz de seçildikten sonra bu süreci hızlandırdık. 2 yılda 43 hektar alanda 4 mahallede imar değişiklik alanlarını onayladık. Vatandaşlarımız demokratik haklarını kullandılar. Bilirkişi aşamasında dava süreci devam ediyor. Dava sonucunu bekleyeceğiz. Vatandaşlarımızın referandum oylarına başvuracağız. Vatandaşların yüzde 75-80’i evet demeden başlamayacağız. Vatandaşla polemiğe kutuplaşmaya girmeyeceğiz. Vatandaşla ne yapacaksak uzlaşarak yapacağız” sözlerini kaydetti. Narlıdere Metrosu’nda sona gelindiğini aktaran Engin, “Narlıdere Metrosu 8-10 yıldır deva eden bir proje. Sona gelindi. Yüzerce insanın çalıştığı alanlar. 2023 Martı’nda Narlıderelilerin hizmetine sunulacak. Metro bittiğinde Narlıdere daha çok ziyaret edilecek. Demiryolu Narlıdere’ye daha çok ziyaretçi sağlayacak” dedi.