Parti Genel Merkezinde özel olarak gerçekleşen görüşmede Başkan Batur, Kılıçdaroğlu’na, Konak’ın kentsel dönüşümünde atılan iki dev adım olan Gültepe ve Beştepeler planlarında gelinen noktayı tüm detayları ile anlattı. Batur, tamamlanan 12 projenin toplu açılışı ile yeni projelerin temellerinin atılacağı törene Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu davet etti. Görüşme öncesi CHP’nin TBMM’deki Grup Toplantısına da katılan Başkan Batur, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına istinaden sosyal medya hesaplarından “Hazırız, yolumuz açık olsun” mesajını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’da ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi sürecinde belediyenin yürüttüğü çalışmaları, tamamlanan yatırımları, yeni projeleri ve kentsel dönüşümde gelinen noktayı Genel Başkan’a anlattı. CHP Genel Merkez binasında gerçekleşen özel görüşmede Başkan Batur’a CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu’na Konak’ta yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler sunan Başkan Batur, kentsel dönüşümün iki dev adımı Gültepe bölgesi ve Beştepeler bölgesi planlarında gelinen noktayı tüm detaylarıyla anlattı. Salgına rağmen yatırımların tamamlandığına dikkat çeken Batur, Kılıçdaroğlu’nu planlanan açılışlara davet etti. Kılıçdaroğlu da bu heyecanı Konak’la paylaşmak istediğini dile getirdi.

“Hazırız, yolumuz açık olsun”

CHP Genel Merkezi’ndeki görüşme öncesi CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Grup Toplantısına katılan Başkan Batur, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme dair değerlendirmelerini dinledi. Grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nun “Hazır mısınız?” diyerek yaptığı güçlü konuşmasının ardından sosyal medya hesaplarından ilettiği “Hazırız, yolumuz açık olsun” mesajını, Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmesinde de dile getirdi.

Yatırımlar hız kesmedi

Başkan Batur, oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Konak’ta yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgileri Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na aktardı. İlçede pandemi döneminde sunulan hizmetleri ve salgına rağmen aksatılmadan ilerletilen yatırımları da anlatan Batur, pandemide en büyük yarayı alan esnafa ve vatandaşlara destek çalışmalarına ağırlık verildiğini belirterek Konaklıların yalnız bırakılmadığını vurguladı. İlçede hayırseverlerin de destek verdiği kampanyalar düzenlendiğine işaret eden Batur, Konak’ı tüm kesimlerle işbirliği ve uyum içinde yöneterek, dayanışmayı yükselttiklerini söyledi. Öte yandan pandemiye rağmen yatırımların sürdüğünü dile getiren Başkan Batur, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Roman Kültür Merkezi, Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Kurtuluş Müzesi olarak değerlendirilecek Yemişçizade Konağı, Konak Engelsiz Yaşam Köyü, Konak Gençlik Destek Merkezi, Mübadele Parkı ve Mübadele Heykeli, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, 7/24 hizmet verecek Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Şubesi, Gültepe Spor Kompleksi, İkizevler Semt Merkezi ve ilk etapta dört tanesi hizmete girecek Minikler Konağının tamamlandığını; pandemi dolayısıyla kısmen hizmet veren tesislerin pandemi sonrası tam kapasite ile hizmet üreteceklerini söyledi. Başkan Batur ayrıca Beştepeler Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Cemevi ve Kültür Merkezi, Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı, Çınarlı Bilim Merkezi ile Dijital Araştırmalar ve Gençlik Merkezi hazırlıklarının aksamadan ilerlediğini ifade etti.

Kentsel dönüşümü anlattı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kılıçdaroğlu’na, özellikle İzmir depreminin ardından önemi artan kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen noktayı da aktardı. Gültepe planlarında çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Batur, parselasyon planlarının titizlikle hazırlandığını vurguladı. Gültepe’de olduğu gibi kentsel dönüşümün ikinci büyük adımı olan Beştepeler bölgesi planlarının da Konak Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçtiğini aktaran Batur, bölgedeki kentsel dönüşümün kenti yepyeni ve modern bir siluete kavuşturarak, İzmir’e kuşbakışı bakıldığında ya da Yeşildere yolundan geçerken göze takılan görüntünün değişeceğini ifade etti. Başkan Batur, Gürçeşme bölgesinde ikinci etap çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu, Yenişehir ve Hilal’den Mersinli’ye kadar uzanan, ters L şeklindeki bölgenin kentsel dönüşüm planı için alanda çalışmaya başladıklarını da sözlerine ekledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların asla mağdur edilmeyeceğini, vatandaşa rağmen hiçbir şey yapılmayacağını da aktaran Başkan Batur, Kılıçdaroğlu’na kentsel dönüşüm bölgelerindeki muhtarlarla düzenli aralıklarla bilgilendirme toplantısı yapıldığını ve planlar hakkında bizzat bilgilendirme yaptığını söyledi.

Yeni binanın temeli atılacak

Başkan Batur, İzmir depreminde hasar gören Konak Belediyesi’nin Basmanede’ki hizmet binasının yerine inşa edilecek ve belediyenin tüm birimlerini tek bir noktada toplayacak olan yeni bina ile ilgili gelişmeleri de bildirdi. Binanın yıkımının tamamlandığını ve inşaata başlamak için gerekli son hazırlıkların yapıldığını kaydeden Batur, İzmir’e yakışan, çevreci, akıllı ve sürdürülebilir örnek bir bina kazandıracaklarını belirtti.

Açılışlar yakın

Konak’ta özellikle pandemi ortamında yapılması gerekli çalışmalar ile diğer tüm yatırımların titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayan Başkan Batur, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na çalışmalarımızla ilgili detayları ayrıntısıyla aktardım. Konak’ta salgın yüzünden yapamadığımız açılışlarımızı da planlıyoruz. Katılımından büyük onur duyacağımız Sayın Genel Başkanımızı da açılışlarımıza davet ettik” diye konuştu.