İzmir'in Bornova ilçesindeki 42 amatör spor kulübünün temsilcileri, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın ev sahipliğinde Ata Anı Evi'nde buluştu. Kahvaltılı toplantıda görüş, öneri ve yeni sezon ile ilgili dilekler gündeme geldi.

Belkahve'deki Ata Anıevi'nde Başkan Olgun Atila'nın ev sahipliğinde bir araya gelen ilçedeki 42 amatör spor kulübü temsilcisi görüş, öneri ve isteklerini dile getirdi. Kahvaltılı toplantıya Başkan Olgun Atila'nın yanı sıra meclis üyeleri, ilgili başkan yardımcısı, spor müdürü ve muhtarlar da katıldı. Başkan Atila ve spor külübü temsilcileri Ata Anı Evi'ni de ziyaret etti.

Başkan Atila, İzmir'in Kurtuluşu sırasında 9 Eylül 1922'de Atatürk'ün kenti ilk kez seyredip kahve içtiği Belkahve'deki Ata Anı Evi'nin tarihte çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Burası aynı zamanda özgürlüğümüzün, birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olan bir yer. Biz de burada spor kulüplerimizle birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu birlik ve beraberlikle Bornovamızda spor alanında önemli işler başardık. Bu anlamda aldığımız ödüller de sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Kulüplerimizle olan dayanışma ve birlikteliğimiz devam edecek. İlçemizdeki amatör spor kulüplerimize verdiğimiz toplam 236 bin liralık destek bu ay sonuna kadar hesaplarına yatacak. Yeni sezonda tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Sarı ve kırmızı kartsız, fairplay içinde bir sezon olsun istiyoruz. Biz hep birlikte güçlüyüz" dedi.



Bornova Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Murat Keser de böyle anlamlı bir yerde kendilerini bir araya getirdiği için Başkan Atila'ya teşekkür ederek şöyle konuştu: "Burası Atamızın zafere baktığı yer. Hepimiz için çok önemli. Bornovamız son 4.5 yılda belediyemizin yaptığı yatırımlarla bir spor kenti oldu. Ayrıca Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Sportif Fair Play Kariyer Dalı'nda Şeref Diploması'na layık görüldü. Bornovalılar olarak hepimizi gururlandırdı. Spora ve amatör kulüplere verdiği destek nedeniyle de Başkan Olgun Atila'ya çok teşekkür ediyoruz." DHA