Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bugün Güzel İzmirimizin yükselen yıldızı Aliağa’da bir starı ve aynı zamanda konseri izlemek için Aliağa’ya gelen birçok konuğumuzu ağırlıyoruz. Her biriniz hoş geldiniz. Aliağa, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, esnaflarıyla ve her bir kıymetli vatandaşlarımızla birlikte yükselen bir yıldız. Aliağa’nın yönü her daim bilime, her daim sanata ve her daim Vatana bakar. Emeği geçen herkese ve kıymetli Aliağalılara hep beraber olduğumuz için teşekkür ediyorum” dedi.
 

Aliağa Belediyesi ve SOCAR Türkiye iş birliğinde sanatla iç içe dopdolu bir yaz için 1 Temmuz itibariyle başlayan ‘Aliağa Sanat Günleri’ devam ediyor. Birbirinden ünlü seslerin sahne aldığı, Açıkhava tiyatrosunda yine ünlü isimlerin rol aldığı oyunların sahnelendiği Aliağa’da, çocuklar için de tiyatro ve sinema günleri düzenleniyor. Avcı Ramadan Parkı içerisinde kurulan dev platform birbirinden ünlü ses ve tiyatro oyuncularını ağırlayarak tam bir yıldızlar geçidine sahne oluyor. Sırayla Melek Mosso, Muazzez Ersoy, Serkan Kaya, Koray Avcı, Hande Yener, Fettah Can’ın unutulmaz konserlerinin ardından dün gece sahneyi Ebru Gündeş aldı.



Atatürk’ün Sanat Anlayışı Hedefimizdir

Muhteşem konser için alan saatler öncesinden doldu. 50 binin üzerinde kişinin izlediği konser arasında sahneye davet edilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yıldız sanatçı Ebru Gündeş ve tüm dinleyicilere katılımları için teşekkür etti. Pandemi nedeniyle birbirimize olan özlemimizi muhteşem yaz konserleriyle gidermeye çalıştıklarını belirten Acar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Milletimizin güzel sanatlar sevgisini, her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek Milli Ülkümüzdür” demiştir. Bizde ‘Aliağa’da Sanat Günleri’ ile ailelerimizi ve çocuklarımızı sanat ve sanatçılarla buluşturmayı hedefledik. Şimdi kavuşmalarımıza unutulmaz hatıralar ekliyoruz. Güzel İzmirimizin parlayan Yıldızı Aliağa’nın yönü her daim bilime, her daim sanata ve her daim Vatana bakar. Aliağamız; Ülke ekonomisine yön veren sanayisiyle, binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla, turistik ve doğal güzellikleri, Mavi Bayraklı plajlarıyla İzmir ve Türkiye’de adeta bir güneş gibi parlıyor. Bu yıldız şimdi sanatla parlıyor. Ne mutlu bize” diye konuştu. Başkan Acar, sanatçı Ebru Gündeş’e Helvacı Mahallesi kadınlarının dokuduğu helvacı kilimi hediye etti.


Sesiyle sahnede devleşen ünlü sanatçı Ebru Gündeş Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a Aliağa’da olmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, “Benim için çok özel ve güzel bir konser oldu. Bizleri siz kıymetli Aliağalılarla buluşturan ve bu güzel ortamı hazırlayan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.