Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında AKP Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, Özkanlar Pazaryeri için buldukları çözümün, CHP’li iki belediye arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hayata geçirilemediğini, 800 esnaf ile yaklaşık 50 bin vatandaşın mağdur edildiğini söyledi.

Pazaryeri koşullarını sağlayamadığı gerekçesiyle Danıştay kararı ile kapanan Özkanlar Pazaryeri ile ilgili mağduriyet devam ediyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın katılmadığı, Başkan Vekili Şeref Balbay’ın yönettiği meclise yine Özkanlar Pazaryeri gerginliği damga vurdu. AKP Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, Özkanlar pazaryerinin Bornova’daki karayolları viyadüklerinin altına kurulması ve buraya taşınması için AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın devreye girerek Karayolları Genel Müdürlüğünden gerekli izinleri aldığını belirterek, şöyle devam etti: “Yaklaşık 800 Pazar esnafı ile buradan alışverişini yapan 50 bin vatandaşımızın mağduriyetini giderecek bu çözüm, maalesef CHP’li Bayraklı ve Bornova belediyeleri arasındaki anlaşmazlık neticesinde hayata geçememiştir. Bornova Belediyesi, siyasi bir manevra yaparak bu çözüme karşı çıkmıştır. Burada CHP’li iki belediye arasında sorunlar var ve bunun ceremesini Bayraklı halkı çekiyor.”

OLMAYAN PAZARYERİ İÇİN PARA MI TOPLANDI?


Öte yandan Bayraklı Belediyesi eski Zabıta Müdürü’nün yargılandığı olayı hatırlatan Haspolat, “Nene Hatun Kız Yurdu yanında bir arsa vardı. Bayraklı Belediyesi buraya kapalı pazaryeri yapılacağını belirtip, gayrı yasal olarak makbuz karşılığı Pazar esnafından paralar topladı. Bu paralar nerede? Bu paranın miktarı nedir? Yine bu olayla ilgili olarak apar topar kurulan bir dernek var. Bu derneğe de başkanlık yapan ve görevden alınan bir zabıta müdürü var. İşte o dernek belediyeye 3 tane araç hibe ediyor. Biz o zaman da buna itiraz ettik. Bu araçlar neden hibe ediliyor diye sorduk. Ayrıca Zabıta Müdürü Başkan tarafından mı görevden alındı yoksa savcılık soruşturası ile mi uzaklaştırıldı. Bütün bu konuların meclise ve Bayraklı halkına açıklanmasını istiyoruz” diye konuştu.

ÇAY MAHALLESİ PAZARYERİNDE DE SORUN VAR


Bir pazaryeri eleştirisi de AKP Meclis Üyesi İsmail Yağcı’dan geldi. Yağcı, Çay Mahallesine yapılan kapalı Pazar yerinin bir türlü hizmete açılamadığını hatırlatarak, “Burada nasıl bir sorun var. Burada yer alacak tezgah sayısı hesaplanmadı mı, şimdi kapalı pazaryeri gecekondu gibi eklemelerle büyütülüyor.
Pazar yeri tartışmasında AKP Grubu bir iddiayı daha gündeme taşıyarak, Fuat Edip Baksi pazarının bir hafta mahalle içinde bir hafta viyadüklerin altında kurulduğunu savundu.