Balçova Belediyesi ve Egeli Tenis Veteran Derneği’nin düzenlediği Cumhuriyet’in Çocukları Tenis Turnuvası’nın ödül töreni yapıldı. 300 sporcunun katıldığı turnuvanın 50 bin TL’lik geliri Tıp Öğrencilerine burs oldu.

Balçova Belediyesi ve Egeli Tenis Veteran Derneği’nin tenis sporunu sevdirmek ve tıp eğitimi alan üniversiteli öğrencilere burs sağlamak amacıyla bu yıl 3. kez düzenlediği Cumhuriyet’in Çocukları Tenis Turnuvası büyük mücadeleye sahne oldu. 19 ayrı yaş kategorisinde 300 sporcunun katıldığı turnuvada sporcular 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine destek olmak amacıyla raket salladı.

İki hafta süren turnuvada şampiyon olan sporcuların ödülleri Egeli Tenis Veteran Derneği’nde yapılan ödül töreni ile sporculara verildi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Egeli Tenis Veteran Derneği Başkanı Vefa Doğu “Tenis sporunu sevdirmek amacıyla çıktığımız yolda 4 yıl önce Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte bir turnuva düzenleme kararı aldık. Başkanımız turnuva masraflarını kendilerinin karşılayacağını ancak gelirin öğrencilere burs olarak verilmesini önerdi. Derneğimizin memnuniyetle karşıladığı bu öneri ile dört yıldır iğer sponsorlarımız ile birlikte onlarca çocuğumuza destek oluyoruz” diye konuştu.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise eğitimin gelişmesi ve öğrencilere destek olan her etkinliğe destek verdiklerini belirterek “Ege Veteran Derneği spor adına çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyor. Şimdi onlarla birlikte bu hizmeti eğitime destek gibi kutsal bir amaçla daha ileri noktalara taşıyoruz. İzmir’deki uluslararası tenis turnuvasından sonra en büyük tenis organizasyonunu yapmamız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Oğuz Kılıç ise turnuvanın ve turnuva sonucunda elde edilen gelirin fakültelerinin burs gurubu için çok önemli olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından sporcular ödülleri ve kupaları verildi.