Sponsorluk; kurumsal amaçlara ulaşmak için sanat ve kültür başta olmak üzere sosyal faaliyetlerin desteklenmesi. Geçtiğimiz günlerde böyle bir desteğe tanık olduk, Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi'nde.

Annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte açtıkları kütüphanelerle bilinen Recai Şeyhoğlu dostumuzun kitap tanıtma etkinliğindeydim. Dile kolay, dördü Ankara'da Favori Yayınlarında, biri İzmir'de basılmış kitabıyla Şeyhoğlu bir başka ilke imza attı, yani 12 ayda 5 kitap.

Renkler Ülkesi İran, Sofya-Üsküp Günlüğü, Kurbağa Sevgisi, Yaşamımdan Portreler, Yazınca ve Yaşayınca.

İlk üçünü daha önce tanıtmıştım.Yaşamımdan Portreler, Yenigün'de yayımlanan yazılarından oluşuyor. Yazınca ve Yaşayınca ise, Recai'nin son 30 yılının özeti. Gazete ve dergilerdeki yazıları.

Yaşamımdan Portreler için üç can dostuna demiş ki; ''Ben yazdım, sıra sizde” O üç can dostu da mesajı almış ve ellerini ceplerine atmışlar. Kim mi onlar ?

22’nci Dönem İzmir Milletvekili, 3 dönem Aliağa Belediye başkanlığı yapan Hakkı Ülkü. Aliağalı iş ve siyaset adamı Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Durmaz ve emekli vali yardımcılarından Fahir Işıksız.

Kıskandım doğrusu nereden buluyor böyle can dostlarını. Yazınca ve Yaşayınca için ise kitaplarını daha önce Belçika'ya, Antakya'ya, Mardin'e, Milas'a gönderen Kargotur Şirketi Genel Müdürü Doğan Vapurcu'ya çıkmış ve ona “Arşivimi gün yüzüne çıkarmak istiyorum. Her şey hazır ama emekli öğretmen maaşıyla tıkanıp kaldık” demiş. Doğan Bey de “Kendinizi yormayın hocam. Gereğini yapmak borcumuz” demiş. Daha önce de bir kitabının basım giderini Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar karşılamıştı. Tabii sponsorluk, kitap için yapıldığında daha bir anlamlı daha bir güzel oluyor.

Karşıyaka Belediyesi ve Demokrasi Dostluk Dayanışma Derneği katkılarıyla düzenlenen gecede birlikte olduk. Sular seller gibi ben de okudum her iki kitabı. Yazar olduğunu değil de, hep edebiyat sever olduğunu dillendiren Recai ve kitapları için eleştirmen dostlar ne diyecekler bakalım. Karşıyaka düzenlenen geceye Veli Lök, Öcal Uluç, Ünal Ersözlü, Efdal Sevinçli, Erkan Sevinç, Mehmet Gönenç, Hakkı Ülkü, Suat Çağlayan, Özcan Durmaz, Yılmaz İstanbullu, Salim Çetin, Nail Çetin gibi değerli kişileri bir araya getiren Şeyhoğlu'na karada ölüm yok artık diyorum ben.

Sözün özü ;Yazmak mutluluksa okumak daha büyüğü.

Haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar