Haber / Özge Günerken

Hayvan hakları savunucularının uzun yıllardır dile getirdikleri taleplerden biri olan mobil araç projesi için çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla başlamıştı. Sonunda Valilikten beklenen onay çıktı ve mobil kısırlaştırma aracı Karaburun’da hizmete girdi.

Mobil araç, ilçe belediyelerinin hizmet götürmekte zorlandığı bölgelere giderek burada yerinde kısırlaştırma, tedavi ve muayene hizmeti verecek. Projede gönüllülerle de ortak çalışma yapılacak.

Hafta içinde ilk kısırlaştırmalar Karaburun’da yapılmaya başlandı. Araç, Karaburun’da çalışmaların tamamlanmasından sonra diğer ilçelerde hizmet vermeye devam edecek. 

ARTIK HER YERE ULAŞILACAK

Karaburun’da yaşayan HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan projenin hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu çağdaş projeyi hayata geçiren Sevgili Başkanımız Tunç Soyer’e ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Umut Polat’a sonsuz teşekkürler. İyi ki varlar.

Araç bir veteriner hekim ve bir tekniker ile her gün çalışacak. Karaburun’da ulaşamadığımız yerlere bu sayede ulaşabileceğiz. Yaz öncesi kısırlaştırmaları hızlandırmak adına çok önemli bir proje. Araç, Karaburun’dan sonra diğer bölgelere de gidecek. Önceki gün Karaburun Belediyesi veteriner hekim ve teknikerlerimiz ile birlikte kısırlaştırma yapıldı bile. Hayata yakışan projeler tüm canlıları mutlu etmeye devam ediyor” dedi.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder de müjdeyi sosyal medyadan şöyle paylaştı:

“Can dostlarımız için varız deyip, yola koyuldular. Senelerdir mobil uygulaması için her yere müracaat etmiştik. Bazı kurumların itirazları nedeniyle işleme sokulamamıştı. Geçen günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükran Nurlu ve Veteriner İşleri Müdürü Umut Polat bize müjdeyi verdi. Valilikte onay bekliyoruz deyince dünyalar bizim olmuştu. Önceki gün ilk uygulama Karaburun'da başladı. Şükran Nurlu ve Umut Polat'a ve tabii can dostlara devamlı hizmet götüren Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz.”