İnternet sorunu yaşayan YouTube kullanıcılarının videoları önceden indirmesine izin verecek yeni özellik, Orta Doğu ülkelerinde yayınlandı.
YouTube, internetin lüks olduğu bölgelerde videoları çevrimdışı indirmenizi sağlayacak indirme özelliğini sundu. Genelde orta doğu ülkelerinde yaşanan yavaş internet sorununa çözüm bulmak isteyen şirket, bu seçeneği adım adım diğer ülkelere de sunmak istiyor. İlk etapta Irak, Lübnan, Tayland, Filistin, Fas, Hindistan, Vietnam ve Sırbistan’a gelen çevrimdışı video izleme özelliği, daha sonra ülkemiz dahil diğer ülkelere de gelecek. Bu arada Google’ın hangi ülkelere bu özelliği paylaştığı ile ilgili bir açıklaması olmadığını, bu yüzden kullanıcılardan gelen yorumlara göre hangi ülkelere bu desteğin geldiğinin araştırıldığını da belirtelim.

Çevrimdışı indirme seçeneğinin gelip gelmediğini, açtığınız YouTube videosunun altında yer alan Beğen, Beğenme, Paylaş gibi butonların yanındaki Download butonuyla kontrol edebilirsiniz. Eğer indirme özelliği geldiyse, bu bölgeye ek olarak Download butonu da eklenmiş oluyor. Videoları 144p - 720p gibi çözünürlüklerle indirmenizi sağlayan yeni özellik kullanıcılar tarafından dört gözle bekleniyor.