Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, 'Türkiye'nin en büyük gastronomik problemi'ne nokta koymaya hazırlanıyor. Ülkenin en çok takip edilen ve sevilen yemek yazarlarından biri olan Milor, Twitter'dan başlattığı anketle yıllardır tartışılan 'menemenin soğanlı mı soğansız mı yapılması gerektiği' sorusuna cevap aradı.

Hürriyet gazetesinde de köşe yazıları kaleme alan Milor'un dün saat 16:04'te paylaştığı "Belki Twitter’da dünyayı kurtarmak mümkün değil ama en azından en büyük gastronomik problemimize (!) hemen burada noktayı koyabiliriz. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?" anketinde sadece bir saat içinde 300 binden fazla kişi oy kullandı. Yüzlerce kişi de anketi kendi takipçileriyle yeniden paylaştı.

Saat 12:00 itibariyle katılanların yüzde 49'un 'soğansız menemen'den, yüzde 51'in 'soğanlı menemen'den yana olduğunu beyan ettiği anket, bugün saat 16:00'ya kadar devam edecek. Siz de anketi buradan görüntüleyebilirsiniz.

ANKET SONUCU BELLİ OLDU


Milor'un bu sorusu 'Menemen' severleri adeta ikiye böldü. Milor'un 24 saat ile sınırladığı ankete 437 bin 657 kişiden yanıt geldi. 12 bin 700'ün üzerinde beğeni ve 6 binin üzerinde RT alan ankete katılanların % 51'i 'soğanlı', % 49'u ise 'soğansız' tercihinde bulundu. Milor'un sorusuyla ilgili yorum yapanların sayısı ise 4 bin 350'yi geçti.

Milor, anket sırasında "Peki sizce hangisi?" sorusunu yönelten takipçilerine oylama sonunda, "Oy veren herkese teşekkür ederim. Bu kadar ilgi beklemiyordum. Sene boyunca mesaj atıp bunu soranlar vardı. Boşuna değilmiş. Kendime gelince video ile fikrimi açıklayacağım." yanıtını verdi.