Balıkesir'de üç ayağı kesilen ve Sızı adı verilen köpeğin tedavisi hızla sürüyor. Sızı geçtiğimiz günlerde geçici protezlerine kavuştu ve aylar sonra ilk defa kendi ayakları üzerinde durdu.

Balıkesir'in Karaman Köyü'nde geçen Mayıs ayında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce üç patisi satırla kesilen sokak köpeğine Engelli Muhtaç Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği (ENCANDER) yardım elini uzatmış; dernek ekibi köpeği İstanbul'a götürerek tedavi altına almıştı.

Sosyal medyaya ilk yansıyan fotoğrafları ile yürekleri sızlatan köpeğe Sızı adı verildi. Aradan geçen üç ayda Sızı çok yol kat etti. Tedaviye hızla yanıt veren köpekten son olarak kalpleri ısıtan haber geldi. Sızı protezleri ile acı olaydan sonra ilk defa kendi ayakları üzerinde yeniden durmanın keyfini yaşadı. ENCANDER Başkan Yardımcısı Tutku Gümüş, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Önce veteriner abinin sonra ENCANDER'in ve sponsorların üstün çabasıyla can Sızımın geçici protezleri takıldı... Mutluluktan ağlıyorum. Teşekkür ederim Sızım yaşamaktan bir an bile vazgeçmediğin için...”



Gümüş gazetemize yaptığı açıklamada ise başta veteriner hekim Burak Uçar olmak üzere tüm Family Veteriner Kliniği ailesine teşekkür ederek, Sızı'nın proteze ilk tepkisini şöyle anlattı:
“Yürüme yeteneğini insanlar yüzünden kaybetmiş bir çocuğa aylarca süren yatak esaretinden sonra yeniden yürümeyi öğretiyoruz. Protez arka ayaklara süper adapte oldu. Ancak Sızı ön taraftan çekiniyor biraz. Üzerine basmıyor şimdilik. Veteriner hekimimiz kısalttırıyor şimdi o protezi. Bu protezler geçici. Kalıcısı da yapılacak ancak önce bunlara alışması bekleniyor.”