Yürüttükleri AB projesi kapsamında, Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu Öğrencileri Okul Müdürü Abdullah Aycan, proje öğretmenleri Hülya Yurt Algeç ve Ayşe Şen Sürer ile birlikte İzmir’te beş bin fidan dikerek “NEW LİFE NEW HOPE” Hatıra Ormanı oluşturdular.

Savaş ya da başka nedenlerle yaşamlarını, umutlarını bırakarak ülkemize sığınmak zorunda kalan mülteci kardeşlerini kucakladıkları projelerinde, yeni yaşam ve yeni umutları köklendirmek amacıyla hatıra ormanı oluşturduklarını belirten Karşıyakalı minikler bu davranışlarıyla bir çok yetişkine de örnek oldular. Proje öğretmeni Hülya Yurt Algeç; “ Hatıra Ormanı sayesinde çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilincini kazandırmanın yanında barışı da köklendirdiklerini belirtti. Ağaçlarla birlikte çocukların içindeki insan sevgisi, barış ,kardeşlik gibi yüce değerlerin de günden güne büyüyeceğini belirten Hülya Öğretmen böylece geleceğe yeşil bir çevre ve mutlu bir nesil bırakmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

orman

İzmir Pınarbaşı ‘nda oluşturulan hatıra ormanı fidan dikimi için 20 öğrenci görev aldı.Fidanları kendi elleriyle diken öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Öğrenciler ,temiz bir dünyanın yolunun doğayı sevmek ve korumaktan geçtiğini savaşların ve yıkımların insanlar kadar doğaya da büyük zararlar verdiğini belirttiler . Ormanları çoğaltarak zararı ellerinden geldiğince azaltmayı düşündüklerini belirten çevreci öğrenciler bu proje ile gün boyu hem mülteci kardeşlerine hem de doğaya kucak açmanın mutluluğunu yaşadılar