12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, Türkiye'nin her bölgesinden 48 ili fuarizmir'de ağırlıyor. Şehirlerin kendine özgü kültürünü sunma fırsatını bulduğu Travel Turkey İzmir'de, katılımcılar yaptıkları ziyaretler ve görüşmelerle de turizm sektörüne katkılar sağlayacak. Geçen yıl fuarda çeşitli etkinliklerle tanıtılan 2018 Troya Yılı, yeniden Travel Turkey İzmir'de yerini aldı.

Kapılarını açtığı 6 Aralık'tan itibaren binlerce ziyaretçiyi fuarizmir'de buluşturan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla devam ediyor. Turizm sektörün her bir noktasını üç gün boyunca İzmir'de buluşturan fuar, dünyanın her bir noktasından 38 ülke ve Türkiye'nin 48 ilinden bin 200'ün üzerindeki katılımcısıyla sektör profesyonelleri için cazibe merkezi olarak öne çıktı. Acente ve tur operatörleri, oteller, konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, otel ekipmanları ve kültür turizminin yanı sıra Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyelerle de Türkiye'nin hemen hemen her noktası fuarda bir araya geldi.

Partner il olarak Diyarbakır'ın yerini aldığı Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi'nde, Doğu ve Batı bir araya gelme imkanı buldu. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu illeri arasında öne çıkan Diyarbakır, 9 bin yıllık tarihini, kendine has kültürünü ve yemeklerini ziyaretçilerle paylaşıyor. Tarih turizminin önemli bileşenleri arasında yer alan, kenti simgeleyen yapı ve kültürel varlıkların canlandırmasıyla oluşturulan Diyarbakır standı, Travel Turkey İzmir'de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Travel Turkey İzmir'e, Türkiye'nin her bölgesinden katılım gerçekleşti. İzmir'in de tarihi ve kültürel mirasları başta olmak üzere birçok özelliğinin tanıtıldığı fuarda ayrıca Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, Karaman, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Tokat, Tunceli, Trabzon, Van ve Yalova da yerini aldı. İzmir'in ilçe belediyeleri de yaptıkları projeleri, el emeği ürünleri fuarda görücüye çıkardı. Türkiye'nin çeşitli illerinin ilçe belediyeleri, kalkınma ajansları gibi destinasyonlar Türk ve yabancı ziyaretçilerle bir araya geldi.

YENİDEN TROYA


Geçen yıl Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi'nde birçok etkinlikle tanıtılan 2018 Troya Yılı, bu yıl daha da büyüyerek fuarda yerini aldı. Geçen haftalarda açılan ve binlerce turisti ağırlayan Troya Müzesi'nin birebir hazırlanan maketi, Homeros'un, Odysseia Destanı kahramanı Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketi gibi birbirinden özel tasarımlar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.