Bir plastik ambalaj doğada parçalanmadan 500 yıl kalabilir. Cam ambalaj ise hem çevreye zarar vermez hem de yüzde 100 oranında yeniden kullanılabilir.

ENGİNÇamaşırlarımızı yıkarken kullandığımız deterjanlar fosfat içeriyor. Fosfat içme suyu kanallarına, rezervarlara, göllere, sulak alanlara ve barajlara karıştığında bu ortamlardaki su kalitesini bozuyor ve su kaynaklarının kullanılmaz hale gelmesine neden oluyor. Ayrıca fosfat, deniz ve göllerde yosunların çoğalmasının en büyük nedeni.
Sabun tozları ya da içinde fosfat bulunmayan deterjanları kullanarak bilinçli bir tüketici olmak elinizde. Böyle davranarak doğayı koruma yolunda önemli bir adım da atmış olabilirsiniz. Tüketiciler olarak bilinçli tercihler yaptığımızda üreticilerin bunu görmezden gelmeyecekleri de bir gerçektir. Ayrıca sıvı deterjanlar fosfat içermez.

KLOR GAZI TEHLİKELİ


Çamaşır makinelerinin her yıkama programını en verimli şekilde değerlendirmeyi deneyin. Olabildiğince ekonomik programları tercih edin. Çünkü verimsiz yıkama gereksiz yere enerji, su ve deterjan israfı demektir.
Banyo, mutfak ve tuvaletlerinizde kullanılan temizleme maddeleri( Kezzap, tuzruhu, çamaşır suyu vb.) birbirine karıştırıldığında insan sağlığı için çok zehirli olan klor gazını üretir. Bu maddeleri daha az miktarda ve birbiriyle karıştırmadan kullanınız.