İş hayatının dışında kalmış ancak “yeniden” dönmek isteyen farklı sektörlerden eğitimli ve deneyimli kadınları profesyonel yaşama hazırlamak üzere kurulan YenidenBiz Derneği, mücadelesini güçlenerek sürdürüyor.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen'i makamında ziyaret eden YenidenBiz Derneği Koordinatörü Leyla Somer, iş hayatına ara vermenin bir hak olduğu kadar yeniden işe başlamanın da her kadının hakkı olduğuna inandıklarını belirterek, “Türkiye’de kadın istihdamını ve kadınların ekonomik büyümeye katkısını önemsiyoruz. İş hayatına çeşitli sebeplerden ara vermiş ve geri dönmek isteyen kadınların adresi olmak ve bu süreçte kendilerini geliştirerek adayların işe başlama sürelerini kısaltarak Türkiye’de kadın istihdamını artırmayı, daha çok kadını iş hayatına kazandırmayı hedefliyoruz. YenidenBiz olarak aday havuzuna üniversite mezunu, 7 yıl ve üzeri iş tecrübesi olan, iş hayatına 1 yıl ve üstü ara vermiş kadınların özgeçmişleri kabul edip değerlendiriyoruz. İş fırsatları aday havuzu ile paylaşılıyor, pozisyonun gereklerine göre uygun adaylar seçilip kurumlar ile buluşturuluyor. YenidenBiz’e kurumsal üye olarak destek vermeye çağırıyoruz. Hem yetenek havuzundan faydalanmak hem de kadın istihdamına katkıda bulunmak için [email protected]'dan bize ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, kadın istihdamının ülkenin kalkınması ve gelişmesi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “YenidenBiz Derneği'nin çabalarını önemsiyorum. Kadınların iş yaşamında varolmalarını sağlamak adına İGC olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.