Yeni ismini alan karakol için açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda tüm şehitler için kuran ve  şehidin öz geçmişi okundu. Karakol bahçesinde düzenlenen törende şehitler için kuran okundu ve lokma hayrı gerçekleştirildi. Törende şehit polis İsmail Yörümez’in yaşam öyküsünün okunması sırasında eşi Sabiha Yörümez oğlu İsmail Yörümez ve gelini Bircan Turgul Yörümez göz yaşlarını tutamadı. 

Törende konuşan İzmir Emniyet müdür yardımcısı Murat Güvenç şunları söyledi: "Ülkemizin her yerinde şehitlerimizin adını yaşatmak için bazı kuruluşlara adları verilmekte. Şehidimizin tertemiz ismi de manen personelimizin yanında olacak, görev ve mücadele azmimize katkıda bulunmaya devam edecektir. Her ne şekilde olursa olsun, her nerede olursa olsun terörün her çeşidini bir kez daha telin ediyorum.”  

Şehit polis İsmail Yörümez için düzenlenen törene , İzmir Emniyet müdür yardımcısı Murat Güvenç, Konak ilçe emniyet müdürü Metin Esen, karakol amiri komiser Umut Bardakçı, şehit polis memuru İsmail Yörümez’in eşi Sabiha Yörümez, oğlu İsmail Yörümez gelini Bircan Turgul Yörümez torunu Mayra Bade Yörümez, polis memurları  ve semt sakinleri katıldı.