Halen kısırlaştırma merkezi ve bakım evi bulunmayan Menemen'de hayvan nüfusu kontrolsüz artarken, eyleme hazırlanan hayvanseverlerin çözüm mücadelesine başsavcı da destek sözü verdi.

Geçici bakımevi ve kısırlaştırma merkezi olmayan, her gün sokak hayvanı nüfusunun kontrolsüz şekilde arttığı ve sahipsiz canların kötü koşullarda yaşamaya mahkum kaldığı Menemen'de hayvanseverlerin adresi bu kez İlçe Tarım Müdürlüğü oldu. CHP'li belediye ile ilgili sıkıntılarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar taşıyan hayvan hakkı savunucuları ilçedeki sorunların çözümü için bir toplantı gerçekleştirdi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, HAYTAP Temsilcisi Meral Oruç ve Karşıyaka Koleji Müdürü hayvansever Akın Usanmaz, Orman ve Su İşleri'nden Alp Kocabaş ve Menemen Belediyesi Veteriner hekimleri ile İlçe Tarım Müdürlüğü'nde bir araya geldi. İlçede yaşanan sorunları yetkililere aktaran grup, çözüm önerilerini sıraladı; sahipsiz hayvanlar için ortak atılabilecek adımlar konuşuldu.

MÜCADELEYE DESTEK


Hayvanseverler bu toplantının ardından bu kez Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu ile görüştü. HAYTAP Temsilcisi Önder, “3 gün önce Menemen Cumhuriıyet Başsavcılığı'na yazdığımız dilekçe için Adalet sarayına gittik. Bahçede savcımızın baktığı köpekleri görmek bizi memnun etti. Bizi hemen kabul eden genç Başsavcımız Ekrem Hocaoğlu ile görüştük. Son derece hayvansever savcımız da mücadelemizde yardım edeceği sözünü verdi. Teşekkür ediyoruz” dedi.
Önder, yüzlerce dilekçeye, belediye başkanı ile yaptıkları 2 görüşmeye rağmen, geçen Kasım'da 2 ay içinde bitirileceği sözü verilen Geçici Bakımevi projesine halen başlanmadığını da belirterek, ilçede sokak hayvanlarının yaşam koşullarının düzelmesi için mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti.

17 Mart'ta eylem var


Menemen Belediyesi'ne sesini duyurmak isteyen ile hayvanseverler geniş katılımlı bir eyleme hazırlanıyor. HAYTAP Temsilcisi Esin Önder, “Belediye ile diyalog kurma çabalarımız sonuçsuz kaldı. Yapılan şikayet ve suç duyurularına rağmen, belediye kendine çeki düzen vermedi. 17 Mart saat 12.00'de Menemen Gölpark önünde eylem ve basın açıklaması yapacağız. Tüm hayvan dostlarını da eyleme destek vermeye çağırıyoruz” dedi.