Klasik Volkswagen minibüsleri ile dünyayı gezen “Rotasız” lakaplı Baran Akyüz ve Serdar Çatak, İzmir'de mola verdi. Kitap ve kahve satıp masraflarını çıkaran Rotasız ikiliye kedileri “Rota” da eşlik ediyor.

MUSTAFAİstanbul'dan yola çıkan ve herhangi bir rota belirlemeden yol alan Volkswagen tutkunu iki gencin son durağı İzmir oldu.1960'lı yılların klasik Volkswagen tutkunu olan ve sevenlerinin “Rotasız” lakabı taktığı Baran Akyüz ve yol arkadaşı Serdar Çatak İzmir'de Birinci Kordon'da mola verdi. Seyahat tutkunu ikili hem “evimiz” dedikleri hem de seyahat ettikleri klasik Volkswagen minibüsleri ile ilgi odağı oldu. Kitap ve kahve satışı yaparak yollarına devam edebilen iki arkadaş, rotalarını ise Balkanlara doğru kıracaklarını dile getirdi. Onlara bu serüvenli yolculuklarında Baran Akyüz'ün “Rota” adı verdiği ve hiç yanından ayırmadığı kedisi de eşlik ediyor. Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesine seyahat etttiğini, Türkiye'de ise gitmedikleri yer bırakmadıklarını belirten Akyüz, İstanbul'da aynı zamanda kahve işletmesi bulunduğunu da anlattı.

rotasiz-manset-(8)
KAHVE VE KİTAP SATIŞI

Akyüz'ün yolu Serdar Çatak ile de seyahatte kesişmiş. Antalyalı bir yazar olan Serdar Çatak ile birlikte bu kez de İstanbul'dan birlikte yola çıktıklarını belirten gezgin Akyüzi, “İzmirlileri 3 nesil içilen 7 kahve lezzeti ile tanıştırmaya geldik. Arkadaşımla birlikte aynı zamanda kitap satışı da yapıyoruz. İkimiz de Volkswagen tutkunuyuz. Araçla seyahat etmeyi, böyle yaşamayı seviyoruz. İnsanın evi ile seyah etmesi ayrı bir heyecan veriyor. Yeni yaşam tarzlarını, yeni kültürleri tanımayı seviyoruz. Yol masrafımızı ise kahve ve kitap satarak sağlıyoruz. Birlikte yaşamın keyfini çıkartıyoruz” dedi.

İZMİR EN FARKLI ŞEHİR

İzmir'de olmaktan ayrıca mutluluk duyduklarını da sözlerine ekleyen Akyüz, “İzmir gibi hem insanı güzel hem de demokrat bir şehirde olmak bizleri çok mutlu etti. Burası gezdiğimiz ve gördüğümüz en farklı şehir. Bir hafta kadar bu güzel şehirde kalıp daha sonra rotamızı önce Yunanistan oradan da diğer balkan ülkelerine kıracağız. İnsanlar bu yaşam tarzımızla son derece ilgili ve en büyük hayalimiz olan yorumları yapıyorlar. Ben 17 yaşında evden çıktım ve işim İstanbul'da olsa da hala yollardayım. İş hayatımla yol hayatımı şekillendiriyorum” diye konuştu.