Basmane’de yaşayan ve yaşları 8-13 aralığında değişen 40 sığınmacı çocuk İzmir Amerikan Koleji'nin konuğu oldu, keyifli bir gün yaşadı.

Haber / Mustafa OĞUZ

İzmir Amerikan Koleji'nde okullarındaki Uluslararası Bakalorya (IB) programına dahil olan ACI öğrencileri CAS (Yaratıcılık, Bedensel Etkinlik ve Hizmet) projesi kapsamında, Basmane’den gelen, yaşları 8-13 aralığında değişen 40 sığınmacı çocuğu okullarında misafir etti. ACI öğrencileri Eylül Güven, Yasemin Karamaya, Ekin Ulusoy, Bilge Sebik, Eda Akşehirli ve Drama Öğretmeni Ali Kırkar ile Tarih Öğretmeni Sema Gür birlikte yürüttüğü projenin amacının ülkelerinden göçmek zorunda kalmış zorlu yaşam koşullarına alışmaya çalışan çocuklara destek olmak olarak açıkladı.

DERNEKTEN TEŞEKKÜR

Ziyaret boyunca hem misafir çocuklar hem de ACI öğrencileri için kıymetli paylaşımlar yaşandı. Konuk çocuklarla parkur, top oyunları, kukla yapımı, drama ve dans ile ilgili beş farklı aktivite yapıldı. Bu aktivitelere katılan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. ACI öğrencileri, “Kendi çocukluğumuzun en güzel oyunlarını onlara da yaşatmak istedik. Hep birlikte çok eğlendik. Bir günlüğüne bile olsa bu kardeşlerimizin hayatlarına dokunabilmiş olmak bizleri çok mutlu etti” diyerek duygularını ifade etti. Bu anlamlı buluşmaya ortak olan Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği ile birlikte destek veren Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi organizasyonu yapan ve çocukları misafir eden Amerikan Koleji Yönetimi'ne, proje öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.