Seferihisar’ın turuncu bayramı başlıyor. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Mandalina Şenliği 3 gün boyunca devam edecek.

Dünyanın en kaliteli mandalinası satsumanın yetiştiği Seferihisar’da 18. Kez Mandalina Şenliği düzenleniyor. Üreticiyi desteklemek, yeni pazarlar açmak, mandalinanın tanıtımına katkı sağlamak için düzenlenen Mandalina Şenliği 1960’lı yıllarda başlamış, uzun bir sürenin ardından 2009 yılından itibaren her yıl kasım ayı içerisinde tekrar kutlanmaya başlamıştı.

Seferihisar Belediyesi’nin etkinliği olan Mandalina Şenliği 17-18-19 Kasım tarihlerinde üç ayrı noktada düzenlenecek.

Yarışmalar ve etkinlikler

Kutlamalar, 17 Kasım Cuma günü Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’nda “En İyi Mandalinalı Yemek ve Tatlı”, “En İyi Mandalinalı Hediyelik Eşya Tasarım” yarışmalarıyla başlayacak. Yarışmalarda Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları ve Seramik Bölümü Öğretim Üyeleri, İzmir Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri jüriliğinde yapılacak.


Barış Manço Parkı açılıyor

18 Kasım Cumartesi günü, Sabah 10.00’da Seferihisar Çocuk Belediyesi’yle birlikte Mandalina bahçesinde mandalina toplama etkinliğiyle hasat sezonu başlayacak. Saat 12.00’de Çocuk Belediyesi Önü’ne yapılan Barış Manço Parkı’nın açılışı yapılacak. Çocukların renkli gösterilerinin yer alacağı etkinlikte Doğukan Manço “Adam Olacak Çocuk” şovuyla Seferihisarlı çocuklarla birlikte olacak.

Feridun Düzağaç konseri

19 Kasım Pazar günü ise büyük şenlik kutlaması Saat 14.00’te başlayacak. Sevgi Yolu Eski Atatürk İlkokulu önünden başlayacak kortej yürüyüşü kapalı pazaryerine kadar devam edecek. Ardından başlayacak şenlik programında Mandalina Kral ve Kraliçesi, en iyi mandalina yetiştiricisi seçilecek. Şenlikte ünlü sanatçı Feridun Düzağaç, şarkılarını Seferihisarlılarla birlikte seslendirecek.


Şenliğin çok renkli ve coşkuyla geçmesini beklediklerini söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: Bu yıl kutlamalarımızı 3 güne çıkardık. Sekiz yıldır üst üste toplamda 18.kez düzenlediğimiz şenliğimiz artık Türkiye’de herkes tarafından bilinen ve merak edilen bir şenliğe dönüştü. Yine Türkiye’nin dört bir yanından katılım bekliyoruz. 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğimiz şenliğimiz yine dopdolu geçecek. 17 Kasım’da yemek ve hediyelik eşya yarışmalarıyla başlayacak şenlik programı, 18 Kasım Cumartesi Çocuk Belediyesi Barış Manço Parkı’nın açılışı gerçekleşecek. Bu özel günde Doğukan Manço Adam Olacak Çocuk programıyla bizlerle olacak. 19 Kasım Pazar günü kortej yürüyüşüyle başlayacak şenlik final programımızda, Mandalina Kral-Kraliçe yarışması, birbirinden renkli şovlar ve Feridun Düzağaç konserimiz sizleri bekliyor olacak. Bu yıl da bol “c vitaminli” ve keyifli bir hafta sonu için tüm halkımızı Seferihisar’a turuncu bayramımıza davet ediyorum.