Lösemili ve kanserli ailelere yardım götürmek için Türkiye'yi dolaşan LÖSEV İyilikler Tırı bu sefer de İzmir'deki hasta çocuklar ve aileleriyle buluştu.

Anadolu'ya Tır Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyacı olan lösemili ve kanserli ailelere yardımlarını ulaştıran LÖSEV İyilikler Tırı, İzmir'de kayıtlı hasta çocuklar ve aileleriyle buluştu. Kuru gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak, ev eşyası ve kemoterapi gören hastaların beslenmesinde hayati önem taşıyan kırmızı etten oluşan yardım kolileri LÖSEV'e kayıtlı çocuklar ve aileleri için tırda hazır bulundu. Aileler, tırda bulunan yardımlardan ihtiyaçlarına göre gönüllerince seçerek alabilmenin mutluluğunu yaşadı. Tırdan yapılan gıda yardımlarıyla Kurban Bayramı öncesi kanser ile savaşan ailelerin sofralarına bereket götürmeyi amaçlayan LÖSEV İzmir Şubesi, onlarca aileye yardımları yerinde ulaştırdı.

EN ÖNEMLİ KONU HASTALARIN İYİ BESLENMESİ


Alsancak İskelesi'nin hemen yanında kurulan LÖSEV İyilikler Tırı'nda yapılan dağıtımlarla ilgili konuşan LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Rana Çetin, "LÖSEV olarak pek çok farklı alanda sağladığımız desteklerimizin yanı sıra et ve et ürünleri yardımlarımızı da yılın 12 ayı boyunca hastalarımıza düzenli olarak sunuyoruz" dedi. Hastaların tedavileri esnasında en önemli konunun iyi beslenmeleri olduğunu belirten Çetin, "Yüzde 90'ı asgari ücret ve altında maddi gelir seviyesinde çalışan, sosyo-ekonomik güçlüklerle boğuşan hasta ailesi için bu destek, tedavileri boyunca taze et yemesi gereken hastalar için çok değerli. Kurban bağışlarınızı 12 ay boyunca ailelerimizin sofralarına iletiyoruz. Siz de bağışınızı, gönül rahatlığıyla Türkiye'nin en güvenilir, halka en yakın ve en samimi sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV'e yapabilirsiniz" diyerek bağış çağrısında bulundu. DHA