İzmir'de, notalara kemanlarıyla hayat veren Tuncay Çalgıcılar ile İsmail Aslan, ekmek parası kazanmak için günün büyük bölümünü Konak Meydanı'nda geçiriyor.

Konak'taki tarihi İzmir Saat Kulesi yakınlarında, birbirlerini tanımayan iki kemancı 50 metre arayla müzik yapıyor. İki kemancı Tuncay Çalcıgılar (52) ile İsmail Aslan'ın (81) ortak kaygısını, ekmek parası kazanmak oluşturuyor. Şeker hastalığından dolayı 5 yıl önce bacakları kesilen ve tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren Tuncay Çalcıgılar, keman çalmayı çocuk yaşlarda öğrendiğini söyledi. 2 çocuğu bulunduğunu belirten Çalgıcılar, çocukları ve torunları için çabaladığını anlattı. Bazı insanların sağlam oldukları halde çalışmadıklarına değinen Çalcıgılar, İzmir'in her sokağında keman çalarak yaşam savaşı verdiğini dile getirdi.


TEK DOSTU KEMANI


İsmail Aslan da yine Konak'ta tek dostu olan emektar kemanıyla, her gün ekmek parasını çıkarmak için çabalıyor. Yazın sokaklarda, kışın ise otelde kalan Aslan, keman çalmayı kendi kendine öğrendiğini, 3 yıldır da sokaklarda keman çalarak yaşamını sürdürdüğünü anlattı. Sosyal güvencesinin bulunmadığını söyleyen İsmail Aslan, çocuklarının olduğunu ama onların da kendilerine bile bakamadıklarını dile getirdi.  DHA