Anneler Günü kutlamaları kapsamında Alyans Kulüp'te düzenlenen 'Kitvak Buluşmaları'nda İzmirli bağışçı ve hayırseverler bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte modacı Yasemin Karagülle'nin yaz koleksiyonu, gönüllü mankenler tarafından podyuma taşındı.

2018 yılını 'Askıda Oda' kampanyasına ayıran Kitvak, Anneler Günü kapsamında Alyans Kulüp'te İzmirli hayırseverlerle bir araya geldi. Kitvak Buluşmaları'nda modacı Yasemin Karagülle'nin yaz koleksiyonu; Amerikan Koleji öğrencisi Yosun Amaç, Işıkkent Anadolu Lisesi'nden Defne Tuncali, Lara Şimşek, Ecem Günaltay ve Eda Gönen, Işıkkent Anadolu Lisesi'nden Lal Muğla ile Saint Joseph Lisesi'nden Petek Ay isimli gönüllü mankenler tarafından podyuma taşındı. Etkinlik kapsamında Kitvak Mütevelli Heyet Üyesi Hayırsever Kadriye Uysal'ın, gelirinin tamamını Kitvak'a bağışladığı 'Annemden Kızıma Tarifler CassTereyağ' adlı yemek kitabının tanıtım ve imzası da ilgi gördü.

Askıda oda kampanyasının sürekli desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, "Vakfımızın bu yıl önemle üzerinde durduğu askıda oda konusunda duyarlı vatandaşların, bağışçı ve hayırseverlerin desteği ihtiyaç sahibi onkoloji hastaları ve hasta yakınlarının umudu olmaya devam edecek. Askıda oda, ihtiyaç sahibi olup da vakfımız tarafından inşa edilmiş konuk evinde kalması gereken fakat konukevinde konaklamak üzere gerekli ücreti ödeyemeyenler için uygulanan bir çalışmadır. Doktorundan belgesini alan o ihtiyaç sahiplerine Kitvak Askıda Oda hesabımızdan ödemesini yapıp o hastanın konukevinde kalmasını sağlıyor. Hastalık tedavi süresi maalesef çok uzun bir süreç. Bu proje sayesinde maddi ödeme yapamayacak durumda olan hastaların ödemesi, Askıda Oda kapsamında karşılanmış oluyor. Bu proje, Kitvak var oldukça yaşayacak bir hizmettir. Sürekliliğin esas olduğu bu çalışma için durumu uygun olan herkes, her ay 10-20 TL bağışlasa ihtiyaç sahiplerinin konaklama sorununa bir nebze de olsa çare bulunmuş olacak. Askıda Oda hesabına az çok demeden bağışta bulunmak isteyenler için hesap numaramız; Halk Bankası İzmir-Konak Şubesi IBAN TR86 0001 2009 7340 0016 0000 83" diye konuştu.

Kitvak Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Kitvak Anneler Günü Buluşması'na katkılarından dolayı Modacı Tasarımcı Yasemin Karagülle Tarakçı ve İcra Komitesi Üyesi Yeşim Veryeri ile gönüllü mankenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca Cass Tereyağ kitabının gelirinin tamamını Kitvak'a bağışlayan Kadriye Uysal'a desteklerinden dolayı bir anı takdim edildi.