İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) deneyimli gazetecilerin anılarını geleceğe taşımayı amaçlayan belgesel çalışmasını sürdürüyor.

İzmir basın tarihine ilişkin bellek oluşturmak ve genç kuşalların zihninde dönemin çalışma koşullarının anlaşılmasını sağlamak amacıyla 1 yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda 40'ı aşkın gazeteci ile röportajlar gerçekleştirildi.
İGC merkezinde oluşturulan stüdyoya gelen deneyimli isimler, geçmiş döneme ilişkin mesleki anılarını, dönemin çalışma koşullarını, zorlukları anlatıyor. Siyasetten, magazine, spordan, ekonomiye kadar gazetecilik mesleğinin her alanında görev yapmış isimler, anlattıklarıyla geleceğe iz bırakıyor. İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu'nun sorumluluğunda süren çalışmalar yaz döneminin ardından yeniden hızlandı. 100'ü aşkın cemiyet üyesi ile yapılacak çekimlerin ardından, çalışma belgesel haline getirilecek ve internet üzerinden yayınlanacak.

Kente armağan

İGC Başkanı Misket Dikmen, belgesel çalışması ile İzmir basın tarihini oluşturan, önemli izler bırakmış isimleri gelecek nesillere buluşturduklarını belirterek, “Bu çalışmayı cemiyetimizin kentimize bir armağını olarak görüyorum” dedi.