İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından gazetecilere yönelik düzenlenen Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan İzmirli 11 gazeteci, yapılan törenle sertifikalarını aldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından düzenlenen ve Ege Telgraf Gazetesi Muhabiri Buğra Tokmakoğlu tarafından verilen Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi dersleri tamamlandı. Eğitimlere katılan gazeteciler önceki gün gerçekleştirilen son dersin ardından katılım sertifikalarını İGC Başkanı Misket Dikmen'in elinden aldı. İGC Karataş Lokali'nde 8 hafta ve toplamda 16 saat süren eğitimde sosyal medyanın temel kavramları, sosyal medyada kaliteli içerik ve görsel üretimi, takipçi kazanma, tutundurma süreçleri, SEO ve anahtar kelime analizi gibi konuları işlendi. Dilek Gappi, Murat Attila, Esra Seyirden, Orkan İştar, Nihal Özken, Bilge Can Ünbal, Gökhan Köküşoğlu, Selçuk Durmaz, Erkan Atalay, Hüseyin Bayram ve Işıl Kaya, kursa düzenli katılımları nedeniyle sertifika almaya hak kazandı.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK


İGC Başkanı Misket Dikmen, sosyal medya yönetiminin günümüzde önem kazandığını söyledi. Gelişen ve değişen teknolojilere gazetecilerin uyum sağlaması gerektiğinin altını çizen Dikmen, “Gazetecilik ömür boyu bitmeyen bir okul gibidir. Sürekli öğrenmeyi gerektirir. Biz de gazetecilerin bu öğrenme sürecine katkı koymak amacıyla üç farklı eğitim programı oluşturduk. İngilizce, fotoğrafçılık ve sosyal medya yönetimi eğitimlerimiz üyelerimiz, aileleri ve basın sektöründen oldukça ilgi gördü. Bu eğitimlerin düzenlenmesi için öncü olan İGC Yönetim Kurulu üyelerimiz Dilek Gappi ve Murat Attila'ya da teşekkür ederim. Bundan sonra da eğitim alanında gazetecilere yönelik çalışmaları sürdürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

ÖNDE OLMAMIZ ŞART


Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi'ni veren Ege Telgraf Gazetesi Muhabiri Ahmet Buğra Tokmakoğlu da, “Dünyada haber ve habercilik pratiğini değiştiren sosyal medya konusunda temel kavramlar ve güncel gelişmeleri içeren 8 haftalık eğitim programını İzmirli meslektaşlarımızın ilgisi ve aktif katılımı ile tamamladık. Gündelik yaşamımızın doğal bir parçası haline gelen sosyal medyayı etkin ve bilinçli kullanma noktasında basın mensupları olarak toplumun diğer kesimlerine göre birkaç adım önde olmamız şart. Düzenlenen eğitim ile sosyal medyaya farklı açılardan bakma şansı elde ettik. Eğitim süreci boyunca farkındalık yarattığımızı düşünüyorum. Katılımcı arkadaşlarımızın ilgisi ve özverisi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin üyelerine yönelik hayata geçirdiği bu program için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.