İzmir'in Gaziemir ilçesinde hayvan sevgisiyle tanınan belediyede kedi, köpek, su kaplumbağası, papağan ve 60 taklacı güvercin besleyen Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, ilçeye dört yıl önce yaptığı köpek parkını genişletecek.

Hayvan severliğiyle tanınan, makam odasında kedisi 'Çiko', su kaplumbağası 'Tekila', papağanları 'Koko' ve Gezi' ile belediyenin çatısında da 60 taklacı güvencin besleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, vatandaşlardan gelen talepler üzerine köpek parkı yapacak. 2014 yılında Veteriner İşleri Müdürlüğü hizmet alanında evcil köpeklerin eğitim alabileceği, tasmasız dolaşabileceği, sahipleriyle oyun oynayabileceği köpek parkı yapan Şenol, şunları syöledi:

"Son zamanlarda ülkemizde hayvanlara yapılan acımasız ve zalimce hareketleri şiddetle kınıyorum. Sahipli ya da sahipsiz hiçbir cana eziyet edilemez.  Evde beslediğimiz köpeklerin gezmeye, oynamaya, doğal ortamlarla buluşmaya hakkı var. Normal parklarımızda ve yeşil alanlarımızda serbest bırakılan veya gezdirilen köpekler sebebiyle şikâyetler alıyorduk. Bu park hem hayvanlarımızı rahat bir ortama kavuşturdu hem de çocuk parklarında, yeşil alanlarda dinlenen vatandaşlarımızın şikâyetlerini sonlandırdı. Gaziemir’de daha önce yaptığımız mevcut köpek parkının yetersiz olduğuna kanaat getirdik. İlçemizde köpeklerimizin daha rahat dolaşabilmesi ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yeni bir köpek parkı yapmaya karar verdik."

HAYVANLARIN DA KATILIMIYLA TALEPLERİ TOPLAYACAK


Yapılacak olan parkın yeri ve özellikleri konusunda vatandaşların beklentilerini dikkate alan Şenol,  tüm hayvansever vatandaşları evcil hayvanları ile birlikte belediye hizmet binasına davet etti. Daveti sosyal medya hesabından duyuran Şenol, "Yakın zamanda belediyemize gelen talepler doğrultusunda Gaziemir'imize yeni bir köpek parkı yapılacağının müjdesini vermek isterim. Yapılacak olan parkın yer ve özellikleri ile ilgili istekleriniz konusunda istişare etmek amacıyla tüm hemşehrilerimizi sevimli dostları ile birlikte belediye hizmet binamıza davet ediyorum" dedi. Görüşme 7 Ağustos Salı günü saat 11:00’de gerçekleştirilecek. DHA