Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğrencileri, 'Yaratıcılık ve Geliştirme' dersi kapsamında tasarladıkları hayvan kostümleri ile farkındalık yarattı. Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şakire Ocak Karabay, "Amacımız hem çocuklar hem de fakültemizdeki öğrenciler için farkındalık yaratmak" dedi.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, hayvanları tanıtmak ve farkındalık yaratmak için renkli bir etkinliğe imza attı. Baykuştan denizyıldızına, kelebekten aslana çeşit çeşit hayvan kostümleri giyen öğrenciler, Eğitim Fakültesi önündeki çimlerin üzerinde toplandı. 'Yaratıcılık ve Geliştirme' dersi kapsamında yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Doç. Dr. Şakire Ocak Karabay, etkinliğin üç gün boyunca ve 25'er dakikalık periyodlarda devam edeceğini dile getirdi.

'HAYVANLARI KORUMAK ÇOK ÖNEMLİ'


Amacının okul öncesi öğretmeni adayı olan öğrencilerine mesleğe başladıklarında çocuklara hayvanları nasıl tanıtabilecekleri konusunda yöntem sunmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Karabay, "Hayvanları korumak çok önemli. Bu bilinci ve farkındalığı geliştirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye’de hayvan hakları konusunda eksikliklerin olduğunu ve etkinliğin bu sebeple daha fazla önem taşıdığını dile getiren Doç. Dr. Karabay, "Bu materyallerle hayvanlar hakkında daha fazla bilgi edinme şansımız olacak. Aynı zamanda onları nasıl korumamız, bakmamız ve beslememiz gerektiği konusunda da çocuklara yönelik bir takım etkinlikler gerçekleştirecekler. Günümüzde yaygın karşılaştığımız sorunlardan biri de hayvanlara verilen zararlar. Bizim de amacımız hem çocuklar için hem de fakültemizdeki öğrenciler için farkındalık yaratmak" diye konuştu.

Doç. Dr. Karabay, Ege Üniversitesi öğrencileri ve hocalarını da etkinliği izlemeye davet etti.